До «Армії відновлення» на Житомирщині долучилися понад 160 українців



Житомирщина продовжує брати участь у проєкті «Армія відновлення», що стартував в Україні восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово втратили роботу, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт.

З безробітними укладається строковий трудовий договір на період виконання зазначених робіт.

До суспільно корисних робіт цьогоріч вже долучилися 161 особа, яка має статус безробітного і перебуває на обліку в службі зайнятості понад 30 днів. Після завершення робіт їм буде виплачено заробітну плату на загальну суму понад 920 тис. грн., що фінансується із державного страхового фонду на випадок безробіття.Оплата праці не може бути нижчою за мінімальну зарплату (6700 гривень за місяць роботи).

Роботи проводяться у 20 об’єднаних територіальних громадах, які визначили їх види відповідно до місцевих потреб, а також підприємств-замовників. Найбільше людей залучили у Волицькій (28), Чуднівській (25), Любарській (17) та Хорошівській (16) громадах Житомирського району.

Люди, які беруть участь у суспільно корисних роботах, надають допомогу вразливим верствам населення та постраждалим внаслідок бойових дій. Вони обладнують та обслуговують пункти незламності, забезпечують функціонування місць для внутрішніх переселенців, заготовляють дрова, плетуть маскувальні сітки, підтримують у готовності захисні споруди, у тому числі цивільного захисту, пристосовують існуючі наземні приміщення під найпростіші укриття тощо.

До виконання суспільно корисних робіт в межах проєкту «Армія відновлення» долучилися майже 15 тис. безробітних у 16 регіонах України. За виконання робіт «Армією відновлення» держава виплатила безробітним майже 100 млн гривень.

Довідкова інформація щодо суспільно корисних робіт - у відділі активних програм зайнятості обласного центру зайнятості за тел. (0412) 43-20-37.

Маєте інші запитання щодо діяльності служби зайнятості – телефонуйте на «гарячі» лінії 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або пишіть у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Житомирська обласна служба зайнятості

До «Армії відновлення» на Житомирщині долучилися понад 160 українців, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW