Реконструкція майдану Незалежності у Сумах: Українська академія архітектури проводить закритий бліц-конкурс лише серед студентів на кращу проектну пропозицію



Реконструкція майдану Незалежності у Сумах: Українська академія архітектури проводить закритий бліц-конкурс лише серед студентів на кращу ..., фото-1

Як повідомив начальник управління містобудування та архітектури Сумської ОВА Володимир БИКОВ, мета цього конкурсу – популяризація Академії архітектури серед студентів спеціальності «Архітектура» пошук майбутніх академіків серед молоді, пише Сумська ОВА.

Володимир Биков розповів, чому виникла ідея взяти для студентського закритого конкурсу саме тему щодо реконструкції майдану Незалежності у м. Суми:

«Я є членом-кореспондентом Української академії архітектури. І на одному із пленарних засідань ми обговорювали можливості популяризації академії серед студентів. Вирішили провести конкурс проектів. І враховуючи співпрацю академії із Сумською обласною державною адміністрацією, в рамках якої перед початком війни ми збиралися провести масштабний відкритий Всеукраїнський конкурс серед знаних архітекторів України щодо реконструкції майдану Незалежності у м. Суми, я запропонував використати готові матеріали для проведення студентського конкурсу».

Пропозиція Володимира Бикова була підтримана правлінням академії й було оголошено конкурс серед студентів вищих навчальних закладів спеціальності «Архітектура» щодо реконструкції майдану Незалежності у м. Суми.

«Я хочу заспокоїти колег, які мабуть, переймаються, що їх не запросили до участі в конкурсі: це конкурс студентських проектів. Він не під реалізацію. Головне наше завдання – популяризація академії, – підкреслив він. – Також я хотів би, щоб студенти-архітектори зі всієї України знали про Суми. Тому в матеріалах ми подали історичні довідки про Сумщину та Суми».

Як повідомив Президент Української академії архітектури, Народний архітектор України, Лауреат Державної премії України в галузі архітектури, доктор архітектури, професор, завідувач кафедри Основ архітектури та архітектурного проектування КНУБА Олег СЛЕПЦОВ, наразі на участь у конкурсі подано 60 заяв від студентів та студентських колективів – з Дніпра, Києва, Полтави, Одеси, Львова, Харкова, Чернівців, Кропивницького, Запоріжжя. Найбільша кількість конкурсантів – з Одеси та Києва.

«Ми назвали наш конкурс бліц-конкурсом, тому що не вимагаємо від студентів враховувати всіх нюансів, які мали би бути на «дорослому» конкурсі, зокрема, можливості тих же планшетів. Тобто це має бути ідея, ескіз… Ми шукаємо серед цих студентів своїх академіків, – підкреслив Олег Слепцов. – До речі, в цьому конкурсі хотіли брати участь і самі викладачі, які навчають студентів. Але ми їм відмовляли. Тому що повторюю, це студентський конкурс».

Останній термін подачі конкурсних проектів – 15.06.2023 року. Презентація конкурсних робіт буде в столиці України, на території Софії Київської.

Деталі за посиланням. 

Підписуйтесь на нас у соцмережах:

Telegram https://t.me/sumy0542

Instagram https://www.instagram.com/0542.ua/

Facebook https://www.facebook.com/0542inua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW