Україна вимагає від Росії відкрити гуманітарні коридори з окупованих територій



Мінреінтеграції звернулось до російської сторони та Міжнародного Комітету Червоного Хреста з вимогою відкрити гуманітарні коридори для охочих виїхати з тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук.

Вона нагадала, що минулого тижня росіяни прийняли свій черговий "указ", спрямований на подальше обмеження прав українців на тимчасово окупованих територіях. Тобто, у РФ хочуть, щоб "українці або стали росіянами, або виїхали з тимчасово окупованих територій."

"По-перше, перетворити українців на росіян неможливо. Примусова паспортизація або репресії не допоможуть. По-друге, хто сказав, що росіяни будуть довго жити на тимчасово окупованих територіях? Але, якщо вони хочуть депортувати з ТОТ українців, які не хочуть брати російські паспорти, то немає проблем", - написала Верещук.

Вона зауважила, що росіяни самі не випускають українців з ТОТ на підконтрольну територію, в порушення міжнародного права та всупереч елементарним гуманітарним міркуванням.

"Тому, сьогодні Мінреінтеграції вкотре звернулось до російської сторони та Міжнародного Комітету Червоного Хреста з вимогою відкрити гуманітарні коридори. Для того, щоб українці з ТОТ могли виїхати на підконтрольну уряду України територію", - заявила Верещук.

Своєю чергою вона нагадала рекомендації жителям тимчасово окупованих територій.

"Мої рекомендації українцям на ТОТ залишаються тими самими: російські паспорти не брати; з окупантами не співпрацювати; за можливості виїхати; чекати ЗСУ", - додала Верещук.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW