Лікарні Сумщини отримали 42 «швидкі», 11 кисневих станцій та інше критично важливе обладнання



Лікарні Сумщини отримали 42 «швидкі», 11 кисневих станцій та інше критично важливе обладнання , фото-1

Попри тривалу повномасштабну війну українські лікарні продовжують отримувати дороговартісне обладнання, щоб надавати необхідну медичну допомогу тим, хто її потребує. Так, зокрема, до лікарень Сумської області від початку року надійшло 42 автомобілі швидкої медичної допомоги, 11 кисневих станцій та низку іншого критично важливого обладнання.

Про це міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив під час робочої поїздки до регіону.

«Зараз медична система України переживає вкрай непрості часи: російські війська завдали чималої шкоди та руйнувань системі охорони здоров’я. Щоденно агресор продовжує нищити цивільну інфраструктуру, в тому числі й медичну. Однак попри численні виклики нашій системі охорони здоров’я вдалося не тільки вистояти, а й адаптуватися та розвиватися в умовах війни. У лікарнях наші героїчні медики продовжують рятувати людей та надавати допомогу, коли вона потрібна. Крок за кроком МОЗ робить все можливе, аби допомогти лікарням впоратися з навантаженнями та покращити доступ до якісних та доступних медичних послуг пацієнтам, – сказав Віктор Ляшко. – Це можливо завдяки покращенню матеріально-технічної бази закладів та забезпеченню кожної лікарні сучасним обладнанням, яке працюватиме задля збереження людського життя».

Зазначимо, що більшість обладнання вже розвезено до медичних закладів регіону. Зокрема, це 10 анестезіологічних апаратів, 9 апаратів вакуумної терапії ран, електрохірургічний апарат, три рентгенівські апарати з С-аркою, 12 рентгенівських апаратів пересувних та стаціонарних, 22 УЗД-апарати, 31 ШВЛ-апарат, 9 електрокардіографів, ендоскопічне обладнання, 6 капнографів, 36 моніторів пацієнта, 30 кисневих концентраторів та лабораторне обладнання.

Міністр охорони здоров’я України підкреслив, що робота держави та Міністерства охорони здоров’я у напрямі забезпечення та модернізації лікарень лишається незмінною. Однак саме керівники лікарень є відповідальні за подальшу реалізацію та використання отриманого обладнання. Вони як управлінці мають забезпечити реалізацію усіх заходів, аби якнайшвидше змонтувати та ввести в експлуатацію обладнання, щоб воно працювало на користь пацієнтів.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення до лікарень регіону вже доставлено й розподілено понад 500 одиниць медичного обладнання та понад 3 500 медичних приладів. Найближчим часом планується поставка ще 166 одиниць обладнання та приладів.

Підписуйтесь на нас у соцмережах:

Telegram https://t.me/sumy0542

Instagram https://www.instagram.com/0542.ua/



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW