Сівба ярих зернових культур відбувається на Донеччині



atifundist com 5 139467

atifundist com 5 139467

На Донеччині триває сівба ярих зернових культур, аграрії намагаються максимально використати посівні площі, інформує Донецька ОДА.

"Повномасштабна агресія рф проти України дуже вплинула і на стан агрокомплексу на Донеччині. Про суттєве скорочення посівних площ, складні умови роботи аграріїв та хід сівби в області розповіла на брифінгу заступниця директора департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації Олена Рибакова.

Зараз в області під тимчасовою окупацією знаходяться 644 тисячі гектарів, що складає 36% від площі, підконтрольної українській владі станом на 24.02.2022 року, Відповідно скоротилися посівні площі сільгоспкультур, а аграрії не можуть обробити через безпекову ситуацію і територію, прилеглу до зони бойових дій. В минулому році зернові культури було зібрано на площі 252 тисячі гектарів, що склало 42% від рівня 2021 року. В цьому році аграрії сподіваються, що буде не менше.

Зараз відбувається сівба ярих зернових культур, це пшениця. ячмінь, горох, овес. Засіяно вже 20 тисяч гектарів або 29% до прогнозних показників. Громади, в яких сівба майже завершена, - це Черкаська, Новодонецька, Мирноградська і Покровська. В області розпочато сівбу кукурудзи, гречки та овочевих культур (цибулі та моркви).

У цьому році овочеві культури на Донеччині планується вирощувати на площі 23 тисячі гектарів (більше половини займуть картопля та інші культури відкритого ґрунту). Наразі посівна в області дещо гальмується погодними умовами, але наші аграрії налаштовані максимально використати ті площі, які дозволяє ситуація.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW