У найстаршої матері України Валентини Підвербної хочуть забрати дитину: в чому причина



Сьогодні, 25 квітня, виконком Чернігівської міської ради розгляне проєкт рішення щодо негайного відібрання дитини в найстаршої матері України Валентини Підвербної. Про це повідомив виконувач обов'язків міського голови Чернігова Олександр Ломако, пише «Суспільне Чернігів».

– Вражений і глибоко стурбований, впевнений, як і більшість чернігівців, публікацією, яку виклала неповнолітня дитина у соцмережах, де вона скаржиться на свою матір і просить їй допомогти. Ми збираємося на позачергове засідання виконавчого комітету, де буде прийнято рішення про негайне відібрання дитини від матері у зв’язку із загрозою її життю, — повідомив Ломако у своєму Telegram-каналі.

Також він додав, що неповнолітня під час спілкування підтвердила інформацію, яку вказала в публікації, та попросила, щоб її забрали від матері. Комісійно було складено акт оцінки рівня безпеки дитини й визначено як небезпечний.

– Дитину вже оглянув спеціаліст, травм не виявлено. Її вилучено, вона знаходиться в лікарні. Подальша її доля буде вирішуватися, — написав Ломако.

У найстаршої матері України Валентини Підвербної хочуть забрати дитину: в чому причина, фото-1

Як повідомили в Нацполіції області, в ході перевірки встановили, що дитина проживає в неналежних санітарно-гігієнічних умовах та зазнає домашнього насильства.

За неналежне виконання батьківських обов’язків на матір дівчинки склали адміністративні протоколи за частиною 1 статті 184 КУпАП та за частиною 1 статті 173-2 КУпАП.

24 квітня 2023 року у соціальній мережі Instagram з'явилися дописи від нібито доньки Валентини Підвербної Анни-Марії, де йдеться, що її мати знущається з дівчинки фізично та психологічно. Зокрема, б’є, дряпає, кричить, нецензурно лається, цькує та забороняє митися.

У найстаршої матері України Валентини Підвербної хочуть забрати дитину: в чому причина, фото-2

Також зранку 25 квітня в Instagram з'явився аудіозапис розмови нібито Анни-Марії з її матір'ю Валентиною, де дівчинка скаржиться, що їй потрібна операція на оці, адже вона вважає, що може залишитися з косоокістю на все життя. На що жінка з голосом, схожим на голос Валентини Підвербної, відповідає відмовою.

Нагадаємо, чернігівка Валентина Підвербна стала матір’ю у віці 65 років. У лютому 2011 року, завдяки процедурі штучного запліднення, вона народила доньку Анну-Марію. Спочатку жінка була не проти спілкуватися з пресою, пізніше стала уникати будь-яких коментарів.

У 2022 році материнство Підвербної через суд намагалася оскаржити українка Оксана Спектор. За словами її адвоката, жінка була впевнена, що її яйцеклітини, які вона начебто здала на зберігання до клініки репродуктивної медицини, без її згоди використали для запліднення Валентини Підвербної.

Оксана Спектор просила суд призначити ДНК-експертизу, та в разі збігу визнати матір'ю дитини саме її.

У січні 2023 року в Новозаводському районному суді Чернігові у закритому режимі слухали справу за протоколами про невиконання обов’язків щодо виховання дітей та вчинення психологічного насильства найстаршою матір'ю України Валентиною Підвербною.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW