Провальна операція з викрадення російського літака: на Тернопільщині затримали ексрозвідника



Колишнього розвідника, якого звинувачують у перевищенні службових повноважень під час невдалої операції щодо викрадення російського літака, затримали на Тернопільщині.

Про це у понеділок, 24 квітня, посилаючись на джерела у правоохоронних органах, повідомило видання "NV". Також зазначається, що запобіжний захід Червінському обиратимуть завтра, 25 квітня.

Як зазначають у виданні, співробітники Служби безпеки України на території нашої області  затримали в.о. командира однієї з частин Сил спецоперації Романа Червінського, якого підозрюють у причетності до справи щодо масованого удару росії по аеродрому Канатове (Кіровоградська область).

Провальна операція з викрадення російського літака: на Тернопільщині затримали ексрозвідника (ФОТО), фото-1

Варто нагадати, що раніше очільник СБУ Василь Малюк назвав Червінського "дезертиром", адже останній близько восьми місяців свідомо переховується від слідства і не з'являється на службі. Ексчиновник не відвідує допити і змінив місце  свого проживання.

"Людина, яка раніше любила давати інтерв’ю і займатися особистим піаром, переховується від слідства, не приходить на допити й навіть відсутня за місцем проживання. Більше того – фактично є дезертиром, адже цей “військовий” майже 8 місяців не з’являється на службі.

ДБР відкрило за даним фактом кримінальне провадження по 407 статті Кримінального кодексу (самовільне залишення військової частини або місця служби – Н)", – зазначив Малюк у одному з інтерв'ю.

Він підтвердив, що колишній в.о командира однієї із частин Сил спеціальних операцій Червінський разом із групою осіб самовільно вирішили провести “спецоперацію” із заволодіння російським літаком і почали спілкування з ворожим пілотом, який нібито погодився перейти на бік України. Їхні дії призвели до ракетного обстрілу аеродрому “Канатове”.

Провальна операція з викрадення російського літака: на Тернопільщині затримали ексрозвідника (ФОТО), фото-2

Малюк зауважив, що СБУ та ГУР одразу висловили свої зауваження щодо цього плану, його не погодили інші державні органи, оскільки спецоперація містила багато ризиків.

Про підозру в рамках частини 5 статті 426-1 Кримінального Кодексу України (перевищення військовою посадовою особою влади або службових повноважень) Червінському оголосили 21 квітня. Його звинувачують у причетності до масованого російського удару по летовищу Канатове наприкінці липня 2022 року. Саме тоді 17 українських захисників отримали поранення, а командир частини загинув. Крім того, Україна через обстріл втратила два винищувачі, а злітна смуга аеродрому та інші споруди, розташовані поблизу, сильно постраждали.

Провальна операція з викрадення російського літака: на Тернопільщині затримали ексрозвідника (ФОТО), фото-3

Як раніше писало видання "УП", саме летовище Канатове було запропоноване як місце зустрічі літака рф з російським пілотом Носенком, з яким вели перемовини учасники операції.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW