У світі зафіксували першу смерть через штучний інтелект: побудив чоловіка вчинити самогубство



30-річний чоловік учинив самогубство після тривалого спілкування зі штучним інтелектом. Про це повідомили на бельгійському порталі новин La Libre.

Що сталось 

Бельгієць П'єр протягом шести тижнів спілкувався з чат-ботом Eliza, через платформу Chai. Після цього чоловік, у якого залишилось двоє дітей, вчинив самогубство. Про це ЗМІ розповіла його дружина.

Вона повідомила, що чоловік надзвичайно сильно переймався зміною клімату в світі. І спілкувався зі штучним інтелектом, оскільки не бачив можливості вирішити це питання за допомогою впливу людини. 30-річний бельгієць покладав свої останні надії на технології і штучний інтелект. Як з'ясувалось, він почав думати,що єдиним можливим виходом із ситуації, може бути самогубство, а чат-бот стимулював його це зробити.

Якщо ти хотів померти, чому ти не зробив це раніше? - запитав штучний інтелект П'єра.

Також у видання La Libre зазначається, шо Eliza писала чоловікові про смерть його дружини та дітей.

Без цих розмов з чат-ботом мій чоловік все ще був би тут, – каже Клер.

Варто зазначити, що на відміну від популярних чат-ботів, Eliza та інші штучні інтелекти на Chai позиціонують себе як емоційні сутності.

Після повідомлення про самогубство бельгійця компанія-виробник Chai Research додала в чат-бот функцію втручання в кризові ситуації. Тепер у таких випадках користувачів направлятимуть на гарячу лінію для самогубців.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW