В деяких українців можуть забрати назначення пенсій: подробиці



У Раді планують перевірити правомірність надання пенсійних виплат. В ході цього, частина українців може втратити право на отримання грошового забезпечення.

Про це повідомляє сайт 056.

На сайті ФПУ опублікували проєкт наказу "Про затвердження Методики верифікації пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання". Згідно з ним, перевірятимуть дотримання вимог обміну інформацією щодо персональної інформації пенсіонерів, а потім перевірять правомірність надання пенсійних виплат.

Зазначається, Міграційна служба фіксує перетин кордону – дані можуть потрапити до Мінфіну під час верифікації та Пенсійний фонд має право позбавити виплат.

"Пенсія припиняється на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України", - йдеться у документі.

Також якщо не отримували виплати 6 місяців або ви переселенець та змінили місце проживання.

Відповідно до закону про "Обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування", перевірятимуть, чи правильно вказані персональні дані одержувачів виплат. Скасувати пенсійну виплату можуть, якщо знайдуть помилку в прізвищі. Або ж виявиться, що пенсію отримували за фальшивими документами.

Зазначимо, поки що українські пенсіонери, які наразі опинилися за кордоном, призначені в Україні пенсії виплачуються за правилами, визначеними українським законодавством.

Нагадаємо, раніше ми писали, що українські пенсіонери за кордоном зможуть отримувати пенсію шляхом міжнародного переказу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW