Загроза застосування керованих авіабомб по Україні: російські літаки ввечері рухаються у бік півдня



К вечору 23 квітня стало відомо, що група ворожих літаків рухається у бік південних регіонів України. Через це є вірогідність застосування росією керованих авіабомб.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає редакція.

Юрій Ігнат зазначив, що керовані авіабомб це не є якийсь новий винахід: "Це те, що вдається застосовувати у зв’язку із тим, що немає у них достатньо ракетного озброєння, потужного озброєння. Саме тому ці бомби вони почали модернізувати та застосовувати, не входячи в зону ураження нашої ППО. Як то кажуть, безкарно атакувати зони у радіусі до 70 км. Це, зрештою, відбувається і саме зараз, коли ми із вами говоримо. Група літаків на південному напрямку рухається у бік південних регіонів, тому можуть бути теж такі застосування. На жаль, цей виклик зараз серйозний, тому що бомба у 500 кг".

Ігнат зазначив, що росія почала активно використовувати тактику скидання по всій території розмежування керованих авіабомб з літаків Су-35 і Су-34.

"Противник б'є по наших містах, по прифронтовій зоні, дістати його важкувато, але будемо посилюватися, отримуючи нові стреми для того, щоб протидіяти", - додав речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Ці авіабомби літають на десятки кілометрів та завдають більших руйнувань, ніж ракети. Наразі жодного факту знищення такої бомби під час її планування не встановлено. Їх може перехоплювати авіація, а щодо систем ППО — під час роботи по ракетах воно орієнтується на слід від роботи ракетного двигуна, якого, наприклад, в УПАБ немає.

Юрій Ігнат пояснює, що дієвим способом могло б стати знищення не самих бомб, а літаків, що їх запускають, проте для цього потрібні відповідні засоби ураження, що можуть стріляти на достатню відстань.

За словами Ігната, для протидії таким російським атакам Україні необхідні сучасні засоби ППО та західна авіація: "Системи PATRIOT, SAMP-T — з наземних, а найкраще — це сучасні літаки F-16 або інші літаки покоління 4+, здатні протистояти російської авіації на великій відстані, які мають і потужні радари, і ракети класу "повітря-повітря".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW