За ґрати на 7 років через фейкові акаунти у соцмережі: у Верховній Раді розглядають новий законопроект



Народні депутати пропонують запровадити кримінальне покарання для громадян, що створюють фейкові акаунти, або боти, у соцмережах, якими розповсюджується дезінформація.

Відповідний законопроект №9223 зареєстрований у ВР.

Нововведення передбачає запровадження кримінальної відповідальністі "за створення, придбання, використання або збут облікових записів, що містять завідомо неправдиві відомості щодо користувача у соцмережах, за допомогою яких поширюється недостовірна інформація або здійснюється втручання в діяльність фізичних і юридичних осіб, якщо такі дії вчинені на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, національній, державній, економічній чи інформаційній безпеці України".

За такі дії пропонується покарання у вигляді штрафу 17 000 – 51 000 гривень або виправні роботи на строк до 2 років.

Якщо відповідне правопорушення вчинене повторно або групою осіб за попередньою змовою, покарання посилюється. А саме, порушникам загрожує обмеження або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Крім того, посилюється відповідальність за створений фейковий акаунт, що розповсюджує дезінформацію під час воєнного стану, порушує конституційні права і свободи громадян, або загрожує національній безпеці. У такому разі може бути покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років, а також конфіскація майна.

Очікується, що реалізація законопроекту дозволить посилити захист нацбезпеки та інтересів України в інформаційній сфері, а також посприяє боротьби проти інформаційних атак, які підвищують рівень соціальної напруги в суспільстві.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW