Чернігівські діти поїдуть на відпочинок до міста-побратима Реймса



Неочікуваний, але теплий та дружній візит до Чернігова здійснив 19-го квітня заступник мера французького міста-побратима Реймса з питань міжнародних та партнерських відносин Дімітрій Уден. В муніципалітеті він зустрівся з виконуючим обов’язки міського голови Олександром Ломако.

Про це повідомляє телеканал «Новий Чернігів».

– Ми були запрошені Києвом, щоб взяти участь у Європейському конгресі. І у мене була така можливість – відвідати Чернігівську область. І це було гарною нагодою, відвідати наших чернігівських друзів, – зазначив заступник мера Реймса з питань міжнародних та партнерських відносин Дімітрій Уден.

Чернігівські діти поїдуть на відпочинок до міста-побратима Реймса, фото-1

Співпраця між Черніговом та Реймсом від листопада минулого року є особливо плідною. Зокрема наше місто підтримає свого побратима на конкурсі «Культурна столиця Європи». Під час зустрічі 19-го квітня Олександр Ломако передав Дімітрію Удену прохання від чернігівського автозаводу.

– Їм потрібно дуже протягом найближчих місяців зконтактуватись з кимось з «Рено». Це буде взаємовигідна співпраця. По українському законодавству з 1 січня 2025 року ми переходимо на «Євро 6». У них індійські партнери по шасі, і вони не встигнуть забезпечити зміну технологічного обладнання до цього терміну, – повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако.

Одним з головних напрямків співпраці між містами-побратимами є освіта. Наразі обидві сторони працюють над тим, щоб у вересні цього року група студентів з нашого міста поїхали до Реймса на навчання за обміном.

– Перебування українських студентів у Реймсі вже більш-менш визначене. Зараз ми хочемо залучити європейську програму, яка буде направлена на фінансування нашого партнерства, нашого обміну, – підкреслив Дімітрій Уден.

Також 25 чернігівських дітей з із постраждалих під час війни сімей відвідають Реймс у червні-липні. На місяць їх приймуть французькі родини.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW