Маленький бетонний заводик. Як турецьке обладнання з’явилось в центрі окупованого Маріуполя, - ВІДЕО



В центрі Маріуполя, на площі Кірова, безпосередньо в житловому кварталі окупанти встановлюють обладнання нового бетонного міні-заводу турецького виробництва Elkon.

На відео, яке розповсюджують колаборанти, видно, що завод розміщується поруч із котлованом, який залишився після демонтажу одразу трьох багатоповерхівок, зруйнованих росіянами під час захоплення Маріуполя.

Як опинилось сучасне обладнання турецького виробництва на окупованій території, хто є постачальником обладнання, ми і намагались з’ясувати. 

Турецька компанія  Elkon має декілька філій і представництв по всьому світу. В Україні правом торгувати цим обладнанням володіє ТОВ «Майстер нових технологій». Його директорка Галина Буній уважно передивилась відео і зазначила, що це не їхній завод. Хоча  у неї і були побоювання, що окупанти могли використати вкрадене обладнання з Херсонської області.

Маленький бетонний заводик. Як турецьке обладнання з’явилось в центрі окупованого Маріуполя, - ВІДЕО , фото-1

«Ми поставляли обладнання в Херсонській області, яке було вкрадене росіянами, але там інша модифікація. Це 35-ка, маленький завод. У нас був більший. Є ще на Західній Україні, але він на місці, нікуди не переїжджав. Я думаю, що цей завод могло поставити в Маріуполь російське представництво компанії Elkon. Воно там дуже велике. 

Але сам факт того, що цей завод з’явився в Маріуполі, мене дуже дивує. Я не розумію, як таке можливо! Бо це ж великий ризик потрапити під санкції для Elkon. Можливо, турецька компанія не знала про наміри російського представництва поставляти їхнє обладнання на окуповані територій. В інший спосіб я не можу пояснити, як можна таке допустити», - сказала Галина Буній.

На відео, яке ви можете побачити, в кадр потрапляє банер компанії «СтройРесурс», який розміщений поруч з міні-заводом. Саме ця компанія є зараз найбільшим підрядником на будівництві в Маріуполі.

Маленький бетонний заводик. Як турецьке обладнання з’явилось в центрі окупованого Маріуполя, - ВІДЕО , фото-2

У відкритих російських джерелах зазначено, що компанія «СтройРесурс» зареєстрована в Самарі, а власником її є Жуков Михайло Геннадійович. 

Маленький бетонний заводик. Як турецьке обладнання з’явилось в центрі окупованого Маріуполя, - ВІДЕО , фото-3

Цікаво, що російське представництво турецької компанії  Elkon також зареєстроване в місті Самарі, а його власником є Жуков Леонід Михайлович. 

Маленький бетонний заводик. Як турецьке обладнання з’явилось в центрі окупованого Маріуполя, - ВІДЕО , фото-4

Скоріш за все, ці люди пов’язані родинними стосунками і ось тепер привезли свій будівельний бізнес на окуповану територію, порушуючи українське та міжнародне законодавство.

Колаборант на відео розповідає, що цей бетонний завод зможе забезпечити будівництво нових багатоповерхівок на місті зруйнованих і демонтованих. Проте це не так.

«Це окозамилювання. Розумієте, це дуже маленький завод. Один заміс бетону – це лише півкуба. А щоб заповнювати бетономашину, треба 10-12 кубів. Тобто щоб завантажити одну бетонну грушу, треба 20 замісів. В залежності від типу бетону, на це треба приблизно 20 хвилин. Тобто це – нічтожно мало. З таким заводом багатоповерхівки не будують, або будують дуже-дуже довго», - пояснила Галина Буній.

І ще одна важлива технічна деталь про це обладнання. На ньому встановлений тарільчатий змішувач компонентів бетону. Такий тип змішування не підходить для високих марок бетону. Тобто зробити якісний бетон, який би не розсипався, який можна було б використовувати для таких фундаментів, яким не дають часу вистоятися (саме так, як це зараз роблять в Маріуполі росіяни),  - неможливо. А це означає лише одне – ніякого реального будівництва в Маріуполі не існує. Є лише засвоєння бюджетних коштів рф.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW