На честь загиблого звягелянина Андрія Верхогляда перейменують вулицю у Києві



У столиці вулицю Драгомирова перейменують на честь загиблого звягелянина, Героя України Андрія Верхогляда. Про таке інформує Суспільне Житомир.

Так, у застосунку «Київ цифровий» 69% респондентів з-поміж п'яти варіантів обрали саме цей.

Як розповіла Суспільному Житомир вдова Андрія Верхогляда Марина, з розв'язанням питання допоміг журналіст та друг сім'ї Володимир Рунець: він подавав документи й всеконтролював. І хоч процес перейменування був не з простих, та респонденти все ж проголосували за таке перейменування. Що цікаво, оголосили результати волевиявлення напередодні 18 квітня – саме тоді день народження Андрія.

– Ті люди, які будуть проходити по цій вулиці чи жити тут, думаю, будуть цікавитися, хто ця людина, на честь якої назвали їхню вулицю. Таким чином люди будуть дотичні до сучасної історії і будуть знати, завдяки кому вони живуть на цій вулиці, розмовляють українською, ходять під вільним українським стягом. Пам'ять повинна жити, і наша з Андрієм донька, й наші співвітчизники мають знати, що це все точно було недаремно, – зазначила Марина Верхогляд.

Нагадаємо, Андрій «Лівша» Верхогляд народився у Звягелі (колишній Новоград-Волинський) 1995 року. Був командиром батальйону 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців, майором. Воював ще з 2016 року, мав чимало здобутків та нагород. А 2019 року версією KyivPost його було внесено у список 30 молодих лідерів віком до 30 років.

Загинув Андрій Верхогляд у 27 років. Сталося це у червні 2022 року у боях на Світлодарській дузі. Вже 11 грудня 2022 року йому посмертно надали звання Герой України, а у січні 2023 року надали посмертно звання підполковника.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW