"Доведеться підтягнути паски". Окупанти визнали, що не зможуть забезпечити жителів Донеччини питною водою, - ВІДЕО



Окупаційна влада так званої "ДНР" визнає, що найближчим часом не зможе вирішити проблему постачання питної води.

Про це в ефірі місцевого телебачення наголосив так званий "вріо голови Госводрыбхоза ДНР" Андрій Судьїн, повідомляє Телеграм-канал Pravda Gerashchenko.

"Нам доведеться найближчими роками підтягнути паски. Не можна робити з цього таємницю. Краще сказати так, як є. Ми не можемо вплинути на це докорінно", - визнав Судьїн.

Так званий "чиновник" погоджується, що вирішити проблему водопостачання можно тільки військовим шляхом, тобто захватом українського каналу Сіверський Донець - Донбас.

Але навіть після цього, за його словами, знадобиться ще чималий час, щоб упорядкувати пошкоджену війною інфраструктуру.

Наразі окупанти намагаються побудувати водогін, щоб подавати воду  із Дону. Проте Судьїн зазначає, що це не вирішить проблему, бо потужність цього водогону низька у порівнянні із каналом із Сіверського Донця.

"Тож повноцінної заміни каналу Сіверський Донець — Донбас немає, але й він у напіваварійному стані. Благо кількість населення скоротилася теж кратно. Відновлювати канал все одно доведеться, іншого виходу немає", - визнав Андрій Судьїн.

Тож окупантам залишається тільки радіти, що жителів "республіці" стає все менше, тому нестача питної води відчуватиметься не так сильно.

Нагадаємо, що зараз в Маріуполь поставляється вода зі Старокримського водосховища. Воно є резервним, а вода там не є питною, бо не відповідає санітарним нормам. Основним джерелом постачання питної води була річка Сіверський Донець, але через воєнні дії канал не працює.

Найбільше від нестачі води страждають мешканці Донецька. Вони досі отримують питну воду лише за графіком. Тоє донеччани все більше негативно ставляться до маріупольців, бо в той час, коли окупанти запускають фонтан в Маріуполі, в Донецьку - повне зневоднення.

Читайте також:

Водна криза. Росіяни хочуть побудувати канал з Дону, щоб забезпечити водою Маріуполь та Донецьк

Люди в окупованому Донецьку влаштували тисняву через воду, - ВІДЕО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW