У Запоріжжі розширюють перелік отримувачів матеріальної допомоги за зруйноване чи пошкоджене житло



У Запорізькій міськраді збираються доповнити перелік отримувачів матеріальної допомоги (щомісячна виплата в 10 тисяч гривень) за пошкоджене та зруйноване жило внаслідок російської агресії.

Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з питань бюджету та фінансів, передає 061

Тепер в перелік отримувачів допомоги впишуть тих, хто орендував житло в пошкоджених будинках чи квартирах. Зокрема, в проєкті рішення мова йде про користувачів, на ім’я яких видано ордер (основний квартиронаймач) та/або вони уклали договір найму житлового приміщення відповідно до Житлового Кодексу України і місце проживання яких зареєстровано у цьому житловому приміщенні.

«До цього програма поширювалася лише на власників та співласників житлових приміщень, а тепер ми додаємо ще таку категорію, як користувачі житла, що мають ордер або договір найму житла», - повідомив заступник начальника міського управління соцзахисту Юрій Швець.

Також цим же документом пропонується припиняти виплату матеріальної допомоги у разі: продажу власником свого майна, яке було зруйновано або стало непридатним до проживання та отримання від відповідного виконавчого органу Запорізької міської ради інформації щодо відновлення об’єкту нерухомого майна, яке було зруйновано та/або стало придатним до проживання.

В соцзахисті зазначачають, що поки відповідні заяви на отримання допомоги подали 178 громадян. Всього закладено на ці цілі 45 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у мерії Запоріжжя розказали, хто може отримати адресну матеріальну допомогу за пошкоджене житло внаслідок обстрілів.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW