Одесу відвідав мер Венеції, - ФОТО



14 квітня 2023 року в Одесу з офіційним візитом прибула делегація італійського міста Венеції на чолі з мером міста паном Луїджі Бруньяро.

Про таке повідомили у пресслужбі мерії.

В рамках візиту відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері збереження та розвитку культурної спадщини міста Одеси. Цей документ став продовженням співробітництва муніципалітетів в розвиток підписаного 7 листопада 2022 року Договору про співробітництво між Одесою та Венецією.

«З початку повномасштабної війни багато дружніх країн підтримують Україну та Одесу. Венеція не просто допомогла, а простягнула справжню руку побратимства. Для нас це не просто формальність, а справжня дружба наших прекрасних міст», - сказав мер Одеси Геннадій Труханов під час підписання Меморандуму.

Одеській міський голова зазначив, що історія Одеси тісно пов’язана з історією Італії. Зокрема, багато архітектурних шедеврів нашого міста створені італійськими архітекторами. І залучення сьогодні італійських фахівців до розвитку міського простору Одеси та реставрації пам’яток сприятимемо збереженню культурної спадщині міста.

«У Венеції є величезний досвід реставраційних робіт, і ми готові ним ділитися з Одесою. А після перемоги - допомогти й у розвитку порту. Це зробить міцнішою всю Україну», - сказав Луїджі Бруньяро.

Мер Венеції висловив солідарність українському народу, а також слова підтримки одеситам, зазначивши, що Венеція надала тимчасовий прихисток понад 1500 біженців з України. Сьогодні Венеція готова співпрацювати з одеською мерію в питанні організації відпочинку дітей, які втратили на війні одного з батьків.

Після підписання Меморандуму відбулася урочиста церемонія біля пам'ятного знаку міст-побратимів та міст-партнерів Одеси на Думській площі, де встановлений покажчик міста Венеція.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW