Зеленський нагородив орденом суддю з Харкова, який вже багато років захищає Україну



Суддю Верховного Суду з Харкова Олександра Мамалуя з Харкова, який боронить Україну, нагородили орденом "За мужність" І ступеня.

Про це повідомила пресслужба Верховного Суду 13 квітня.

"Суддя Верховного Суду Олександр Мамалуй – кавалер ордена «За мужність» усіх трьох ступенів.

Указом Президента України № 200/2023 від 7 квітня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку капітана Олександра Мамалуя нагороджено орденом «За мужність» І ступеня.

Олександр Олексійович у складі зведеної снайперської групи Сухопутних військ ЗСУ майже чотири місяці виконував бойові завдання під Бахмутом, а також брав участь у боях під Харковом та Лисичанськом.



У липні 2022 року Президент України нагородив Олександра Мамалуя орденом «За мужність» ІІ ступеня. Орденом «За мужність» III ступеня Олександр Олексійович нагороджений у червні 2015 року. У березні 2023 року його відзначено почесним нагрудним знаком «Срібний хрест» Головнокомандувача Збройних Сил України. Раніше отримав відзнаку Міністерства оборони України «Іменна вогнепальна зброя» і нагрудний знак «Учасник АТО», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що суддя і снайпер ЗСУ Олександр Мамалуй з початку повномасштабного вторгнення РФ захищає Україну. До 2017 року він очолював Господарський суд Харківської області, брав участь в АТО, написав книгу "Воєнний щоденник", після служби перейшов на роботу до Верховного Суду.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW