Скільки в автобусах і тролейбусах Чернівців платять пільговики, школярі і студенти



Чернівецьке тролейбусне управлення розʼяснило, який проїзд у комунальних автобусах та тролейбусах для пільговиків, школярів та учнів.

Як в комунальних автобусах їздять учні, студенти та пільгові категорії населення:

Пільговики їздять безоплатно, валідуючи свої транспортні картки лише на тих маршрутах, де передбачені пільгові місця. Це автобуси №6, 8, 9, 15, - пояснюють в ЧТУ.

Але є обмеження кількості пасажирів, що можуть їздити безоплатно. Визначено 30% від сидячих місць в транспорті. У інших випадках проїзд платний - 14 гривень. Хто ще не отримав транспортну картку, може їздити по пільговому (пенсійному) посвідченню.

Для учнів вартість проїзду в автобусах 7 гривень (за наявності учнівського квитка) на період навчального року, крім вихідних та святкових днів. Обов’язково мати із собою учнівський квиток для підтвердження особи.

Студенти їздять по тарифу загального квитка і оплачують за проїзд - 14 гривень.

Про тарифи на проїзд у тролейбусах:

Учні їздять безоплатно, валідуючи свою транспортну картку. Також учні повинні мати із собою учнівський квиток для підтвердження особи. У випадку, якщо транспортної картки ще немає, у водія тролейбуса взяти разовий квиток.

Пільговики їздять безоплатно, валідуючи свої транспортні картки. Хто ще не отримав її, їздить по пільговому (пенсійному) посвідченню в квітні. Проте, вже на наступному етапі за відсутності транспортної картки проїзд буде платний.

Студенти оплачують за проїзд 5 гривень на період навчального року. Студенти повинні мати із собою студентський квиток для перевірки особи контролером.

Вартість загального квитка - 10 гривень.

ЧТУ нагадує, що обов’язком пасажира є оплата проїзду не пізніше наступної зупинки. А за наявності транспортної картки - її валідація.

Читайте: 60% чернівчан оплачують проїзд у тролейбусі безготівково - заступник голови

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW