На Харківщині розробляють концепцію відновлення Ізюма



Місто Ізюм – одне з найбільш постраждалих в Харківській області від російської агресії. 80% його житлового фонду пошкоджено чи зруйновано повністю.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов спільно зі своїм заступником Михайлом Харнамом вчергове з робочим візитом відвідали Ізюм. З місцевим керівництвом вони обговорили відбудову об'єктів критичної інфраструктури, адміністративних та житлових будинків, а також освітніх закладів.

«Основна мета зараз – розроблення концепції відновлення Ізюма. Ми вже розпочали відбирати будинки, які будуть відновлені першочергово. Вони мають незначні пошкодження. Головне – відремонтувати їх до нового зимового опалювального сезону. Це відновлення передбачатиме комплексний підхід, оскільки ми маємо не тільки відремонтувати житлові будинки, а й полагодити мережі до них», – прокоментував Олег Синєгубов.

Начальник Ізюмської РВА Степан Масельський розповів, що наразі в центрі міста вибрано приміщення, в якому розмістять різноманітні служби: податкову та міграційну, казначейство тощо.

«Майже всі адміністративні будівлі в місті, де розташовувалися територіальні органи, тією чи іншою мірою зруйновані повністю або пошкоджені. Ми вирішили розмістити в одному місці ці служби, аби людям було зручно отримувати послуги. Обрана будівля теж частково постраждала, але ми розпочали замінювати вікна, зараз робимо покрівлю. Потім підготуємо опалення і вже можна буде працювати», – зазначив Степан Масельський.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW