У громадах Житомирщини працюють мобільні бригади з вакцинації проти COVID-19



За інформацією МОЗ майже 4,5 тисячі щеплень зробили медики мобільних медичних бригад у 16 громадах шести областей України станом на 01 квітня 2023 року.

Така робота триває в межах Проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».

На Житомирщині проєкт працює у Овруцькій та Брусилівській громадах.

Медики мобільних бригад також консультують, вимірюють тиск, рівень цукру в крові, тестують на ВІЛ та гепатити і надають інші медичні послуги. А в разі, якщо на щеплення чекають маломобільні пацієнти, маршрут бригади прокладається з урахуванням візитів до таких пацієнтів. За один день медики можуть відвідати до п’яти населених пунктів і вакцинувати до 100 осіб.

Із графіком роботи бригад на квітень можна дізнатися за посиланням: https://cutt.ly/T9mjopj За докладнішою інформацією можна звернутися до свого сімейного лікаря, фельдшера або до сільського старостату.

Довідка.Проєкт «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» фінансується американським народом через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID – US Agency for International Development) і виконується організацією Pact у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (Swiss Tropical and Public Health Institute (Swiss TPH)), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейським інститутом політики громадського здоров’я – ЄІПГЗ та за участю Шкіл громадського здоров’я Університету Темпл, Університету Дрексель та Федерації охорони здоров’я Філадельфії (Temple/Drexel/HFP), а також громадської спілки «Коаліція за Вакцинацію» на підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я України.

Джерело: Житомирська ОВА



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW