Великодні інсталяції встановили у Центральному парку Луцька




Кольорові пасхальні яйця розвісили на ліхтарях

У Луцьку презентували проєкт «Парк писанок». Йдеться про виставку доробків школярів та вихованців мистецьких студій Луцької громади на великодню тематику.

У понеділок, 10 квітня, у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки нагороджували учасників цього творчого вернісажу. Серед них – діти з ГО «Чарівний пензлик», Луцького ліцею № 2, КЗ ЗСО «Луцький ліцей №10», КЗ ЗСО «Луцький ліцей № 11», КЗ ЗСО «Луцький ліцей №22». Про це йдеться на сайті Луцькради.

Упродовж місяця юні художники розписували макети писанок у традиційні волинські орнаменти. Виробів назбиралося понад сотню і нині вони прикрашають не тільки Центральну алею парку, а й найвіддаленіші його куточки. Дякуючи комунальникам, кольорові пасхальні яйця розвісили на ліхтарях, тож їх добре видно здалеку. Подекуди на писанках закріпили й вербові гілочки.

Та презентовані писанки – це лише початок колекції. За словами директорки Департаменту культури Луцької міської ради Тетяни Гнатів, тепер з року в рік вона поповнюватиметься новими роботами. Адже до справи мають бажання долучатися чимало дітлахів із інших луцьких шкіл. Коли виробів, які, до речі, стійкі до погодних умов, назбирається пару сотень, ними планують прикрашати не лише парк, а й окремі мікрорайони обласного центру.

«Ваше уміння послуговуватися пензликом створило диво. Бо те, що ми бачимо, – справжній витвір мистецтва. Дякую, що ви зберегли і поширили ті традиції, що перейшли нам у спадок від наших дідусів і бабусь. Дякую вам, що ви чітко усвідомлюєте, що українському роду, українським традиціям – нема переводу», – звертаючись до учасників акції, зазначила Ірина Чебелюк.

Після презентації виставки школярі отримали пам'ятні дипломи та солодкі подарунки від Луцької міської ради, а муніципалітет організував їм безкоштовний похід у зоопарк.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW