"Багато знищених російських цілей":Як миколаївські морпіхи захищають повітряний простір Донеччини, - ФОТО



Миколаївські морпіхи продовжують захищати Донеччину від російського ворога. Захисники 36-ї бригади мають достатньо озброєння, аби ефективно нищити ворожі повітряні цілі

Про це пишуть на сторінці бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

—  Ту чи іншу зброю ми використовуємо залежно від умов місцевості та самої цілі, — говорить командир одного із зенітних ракетних підрозділів Сергій.

З перших днів широкомасштабного вторгнення армійські підрозділи створили низку мобільних вогневих груп із відповідними завданнями та озброєнням. Як показує практика, такі групи працюють напрочуд результативно.

"Багато знищених російських цілей":Як миколаївські морпіхи захищають повітряний простір Донеччини, - ФОТО, фото-1

— У нашій скарбничці багато знищених російських цілей. Наприклад, на півдні України мої підопічні вражали ворожий літак, гвинтокрил, некеровану ракету тощо. Зараз переважно працюємо по «Шахедах», «Орланах», «Ланцетах». Інколи за одну ніч збивали чотири «Шахеди», — зазначає офіцер.

Зенітники відмічають, що полювати на російські БПЛА найкраще із засідок. Також необхідно вміло та продумано розмістити розрахунки на ймовірних шляхах проходження безпілотників.

— Був випадок, коли на нас ішли дві ворожі повітряні цілі. Одну ми збили, а інша відразу змінила свій напрямок. Утім, ми таку ситуацію передбачили і змогли завчасно прорахувати її новий курс. Заздалегідь направили туди мобільну вогневу групу із ЗУ-23-2. Отже, успішно знищили і другий об’єкт, — каже Сергій.

Усі розрахунки та екіпажі цього підрозділу мають багатий бойовий досвід. Більшість із них раніше боронили небо над півднем України, а нині стоять на варті повітряного простору Донеччини. Військовий на ім’я Костянтин досконало опанував зенітну установку Yugo Zastava M75. Це озброєння раніше надійшло до ЗСУ від європейських країн-партнерів. Тепер в умілих руках українських зенітників зенітна установка «садить» ворожі БПЛА.

— Це 20-мм зенітна гармата, яка дуже добре працює по повітряних цілях на відстані до 1500 метрів. Також з неї ми нищимо і піхоту. Її головною особливістю є ідеальна влучність. У колективі називаємо її великою снайперською гвинтівкою, — розповідає Костянтин.

— Разом з іншими зенітниками неодноразово працювали по «Шахедах». Інший військовий Віталій понад рік працює на ЗУ-23-2. Свою «зеушку» хлопці встановили в кузові вантажівки і тепер швидко можуть переміщуватися між вогневими рубіжами. Так вони стали в рази мобільнішими.

— Наша «зеушка» може вразити повітряну ціль на висоті до 1500–1800 метрів, а наземну — на відстані до 2500 метрів. Використовуємо осколково-фугасні та бронебійні снаряди. Нам необов’язково влучати в корпус цілі. Достатньо, що снаряди детонують у повітрі на шляху руху БПЛА та створюють осколкову хмару з уламків, — зазначає Віталій.

— Найбільше запам’ятався випадок, коли ми працювали декількома групами та змогли вразити ворожу крилату ракету. Крім цього, нещодавно наш розрахунок знищив російську БМП з екіпажом. Ба більше, у цьому колективі зенітників успішно діють мобільні вогневі групи, які на спеціально облаштованих пікапах цілодобово відшукують у небі ворожі БПЛА. До одного з таких повітряних «патрулів» залучений оператор ПЗРК «Стінгер» на позивний «Скайхантер». Нещодавно він знищив черговий російський «Шахед».

— На позашляховику наша мобільна група цілодобово несе бойове чергування, прикриваючи позиції побратимів з повітря. На озброєнні маємо ДШК та «Стінгери», а також, для роботи вночі, забезпечені приладом нічного бачення. Наявне озброєння плюс наш досвід дає гарні результати, — розповідає військовий.

— На нашому напрямку ворог активно застосовує різні БПЛА, а ми, зі свого боку, їх успішно нищимо. Бойовий настрій українських воїнів-зенітників вражає. Більшість із них приміряли військовий однострій лише рік тому, але за цей час вони стали одним цілим колективом, який надійно тримає повітряний простір.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW