В Україні ветерани можуть отримати грант на створення власного бізнесу



В Україні запускають грантові програми для ветеранів на власний бізнес.

Як повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, уряд розширює проєкт єРобота та запускає нові грантові програми для ветеранів на започаткування або розвиток власного бізнесу.

Хто має право отримати грант?

Гранти можуть отримати ветерани, а також – другий із подружжя захисника на розвиток сімейного бізнесу.

На що надається грантова допомога? 

На придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення і транспортних засобів, необхідних для реалізації бізнес-проєкту. А також – на закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу та реклами.

Які грантові програми пропонуються та на яких умовах?

- 250 тис. гривень – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни. Умова: створення одного робочого місця;

- 500 тис. гривень – для члена сім’ї учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни. Умова: створення двох робочих місць;

- 1 млн гривень – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки. Умови: створення чотирьох робочих місць, мінімум два з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

Важливо. Гранти на 500 тис. гривень та 1 млн гривень надаватимуться за умови співфінансування у співвідношенні 70/30. Отримувач гранту вкладає у свою справу 30 відсотків власних коштів, 70 відсотків коштів надасть держава у вигляді гранту.

Коли та як можна подати заяву на отримання?

Заяви на отримання грантів можна подавати з 10 квітня через портал Дія.

Чи є додаткові опції програми? 

Отримувачі грантів за бажанням зможуть безоплатно пройти навчання з питань підприємництва й отримати консультації у регіональних центрах зайнятості.

Читайте також: Військовослужбовці, які перебували у полоні та зареєстровані на території Миколаївської області мають право на часткове відшкодування іпотечного кредитування для забезпечення житлом.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW