Підручні засоби замість небезпечної хімії: чим ще, окрім цибулевого лушпиння, можна фарбувати яйця



Штучні барвники для великодніх яєць, які в великому асортименті продаються в магазинах, становлять небезпеку для здоров’я. Вони містять хімічні сполуки, що при потраплянні до організму можуть викликати алергічні реакції, розлади тралення, погіршення уваги та гіперактивність у дітей, а деякі з них – навіть провокувати рак.

Хоча барвники наносяться на шкаралупу, якщо вона тонка або тріснута, отруйні речовини легко потрапляють всередину продукту, який ми потім споживаємо.

Тому тим, хто дбає про здоров’я, варто замінити штучні барвники на натуральні, тим паче, що це не відніме багато часу та зусиль.

Чим пофарбувати яйця до Великодня, не шкодячи здоров’ю

Окрім усім відомого натурального "бабусиного" барвника – цибулевого лушпиння, в якому варять яйця для отримання золотисто-коричневого кольору, існує ще багато варіантів.

У залежності від бажаного кольору крашанок можна приготувати насичений відвар для фарбування, в якому потрібно буде проварити яйця, з наступних продуктів:

  • жовтий – куркума, ромашка;
  • зелений – кропива, шпинат;
  • червоний – журавлина;
  • фіолетовий – чорниця;
  • блакитний – каркаде.

Якщо фарба "не береться", потрібно залишити готові яйця в розчині на декілька годин, можна на ніч. Але з деякими барвниками треба бути обережнішими, адже з часом вони змінюють колір. Наприклад, каркаде спочатку дає ніжно-блакитне забарвлення, яке потім синіє і сіріє.

Для того, щоб натуральні барвники краще тримались на шкаралупі, можна додати у розчин для фарбування трохи оцту або квасців. Щоб крашанки блищали, слід змастити їх олією після фарбування.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW