За зберігання зброї та наркотиків жителю Хорошівської громади загрожує ув’язнення



Інформацію про наявність заборонених речовин у 41-річного жителя села Грушків поліцейські отримали на початку року. Ці відомості підтвердились під час санкціонованого обшуку, який правоохоронці провели в домоволодінні чоловіка.

Тоді з його помешкання вилучили до кг сухої подрібненої рослинної маси у різних ємностях та пристрій для куріння з характерним нашаруванням.

Чоловік пояснив, що зібрав дикорослі посіви конопель, сушив їх та подрібнював для власного вжитку за місцем проживання.

Однак висновок експертів засвідчив, що виявлена суміш – це особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс та його екстракт, а їх кількість відноситься до великих розмірів.

Окрім цього, у домоволодінні чоловіка поліцейські вилучили також мисливську рушницю та близько трьох сотень набоїв різного калібру. Господар повідомив, що зброя та боєприпаси залишились йому в спадок від батька і жодних дозволів на їх зберігання у нього немає.

Відтак слідчі відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського РУП за погодженням з Коростишівською окружною прокуратурою ознайомили чоловіка з обвинувальним актом. Наразі його скерували до суду.

Обвинуваченому інкриміновано ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

За подібні діяння у сукупності кримінальним законодавством України передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Житомирське районне управління поліції



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW