Став "директором" школи при окупантах на Харківщині: суд відправив "за решітку" колаборанта, - ФОТО



Суд відправив "за решітку" колаборанта, який став "директором" школи при окупантах у Харківській області.

Новомосковський районний суд Дніпропетровської області визнав винним 48-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

Йому призначили покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державного управління та органах місцевого самоврядування строком на 10 років. У суді обвинувачений повністю визнав свою вину.

Прокурори у суді довели, що у селищі Савинці Ізюмського району місцевий мешканець за пропозицією окупантів у серпні 2022 року добровільно обійняв посаду директора школи. Чоловік запровадив російський навчальний план та змушував працівників школи працювати за ним. Крім того колаборант надавав вказівки персоналу зафарбувати синьо-жовті кольори на стінах класів та знищити всі куточки з українською символікою у школі. У плані роботи "директора" було вивчення всіх законів та нормативних актів для переходу навчального процесу в правове поле держави-агресора.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW