Встановлення застосунку, а на додачу - шпигунська програма: 7 важливих ознак прослуховування вашого телефону



Фахівці стверджують, що всі смартфони вразливі до прослуховування. Деколи помітивши щось підозріле, досить складно буває з'ясувати, чи прослуховують ваш телефон, чи це просто випадкові збої в роботі.

Якщо ви постійно чи час від часу помічаєте декілька з наступних ознак, це означає, що хтось дійсно може прослуховувати ваші дзвінки.

Сторонні додатки та програми

Завантаження програм наражає на небезпеку встановлення шкідливого та шпигунського програмного забезпечення. Деякі шахраї копіюють відомі назви та іконки додатків, створюючи підроблені програми.

Тому перед завантаженням варто переконатися, що вони легальні. Особливо обережними слід бути з іграми, які запитують дозвіл на доступ до вашої історії дзвінків, адресної книги, мікрофону.

Дивні текстові повідомлення

Ще однією важливою ознакою того, що хтось намагається прослуховувати ваш телефон, є отримання дивних SMS-повідомлень від невідомих відправників, що містять перекручені літери та цифри. Це відбувається тому, що деякі програми для прослуховування отримують свої команди через закодовані SMS-повідомлення.

Незвичайний фоновий шум

Про прослуховування телефону можуть свідчити підозрілі звуки під час дзвінків та навіть коли ви не розмовляєте.

Це може бути:

  • високочастотне гудіння;
  • відлуння;
  • різні звукові сигнали;
  • клацання.

Швидке розрядження телефону

Програми для прослуховування телефонів споживають енергію акумулятора і працюють у фоновому режимі. Тому можна помітити, що батарея нагрівається і розряджається швидше, ніж зазвичай.

Проблеми з вимкненням

Про те, що хтось отримав до вашого телефону несанкціонований доступ, може свідчити і раптові проблеми з його вимкненням, а саме:

  • зависання при вимкненні;
  • вмикання підсвічування після вимкнення;
  • телефон самостійно вмикається чи вимикається;
  • телефон самостійно перезавантажується.

Переміщення іконок

Коли ви не користуєтеся телефоном, значки мережевої активності та інші індикатори виконання у верхній частині екрана не повинні бути анімованими. Рухомі значки, які вказують на активність, можуть означати, що хтось віддалено використовує ваш телефон або надсилає дані у фоновому режимі.

Спливаюча реклама

Дивна спливаюча реклама також може вказувати на наявність шкідливого програмного забезпечення або програми-перехоплювача.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW