Найбільша торгова мережа будівельних матеріалів, «Каскад», відновила роботу в окупованому Маріуполі, - ФОТО



Якщо не враховувати гіпермаркет будівельних матеріалів всеукраїнської мережі «Епіцентр» (повністю зруйнований в Маріуполі), , то в місті найбільшою і найстарішою була мережа «Каскад». Вона сильно постраждала під час окупації Маріуполя, була тотально пограбована, проте, як з’ясувалось, вже відновилась.

Власники перереєстрували бізнес за російськими законами і заробляють російські рублі в окупованому і розбомбленому Маріуполі.

В інтерв’ю сайту 0629 раніше голова патрульної поліції Маріуполя і Донеччини Михайло Вершинін розповідав, як саме військові забирали на потреби оборони міста будівельні матеріали із будівельних магазинів.

Зв’язувались з власником, просили дозвіл, представник власника відкривав магазин, і військові брали ті матеріали, які їм були потрібні для оборони Маріуполя. Проте так виходило не завжди. Інколи представників власника відшукати було неможливо, і за законами воєнного часу військові вимушені були відкривати магазин самотужки. Після цього виставити охорону біля такого магазину було вже неможливо, просто не було кого виставляти, не вистачало людей. Тож туди заходили мародери.

Ми не змогли зв’язатися із власниками «Каскаду», щоб розпитати про розмір збитків. Але ясно, що вони були величезні.

Проте власники не розгубились і, вочевидь, непогано заробляють зараз в напівзруйнованому місті, де будівельні матеріали – першочергова потреба.

Як повідомили 0629 місцеві мешканці, наразі магазини мережі «Каскад» працюють практично в усіх районах Маріуполя.

Фото зроблене 31 березня 2023 року

Найбільша торгова мережа будівельних матеріалів, «Каскад», відновила роботу в окупованому Маріуполі, - ФОТО, фото-1

Власником ТОВ «Фірма «Каскад» є родина Сопіних.

Засновник компанії Олександр Сопін відкрив першій магазин 28 років тому. Потім ввів у склад акціонерів свого сина Станіслава та доньку Оксану.

Найбільша торгова мережа будівельних матеріалів, «Каскад», відновила роботу в окупованому Маріуполі, - ФОТО, фото-2

Станом на 2022 рік «Каскад» володів 24 об’єктами нерухомості та 5 земельними ділянками.

В 2021 році обсяг продажів компанії склав 22,5 млн грн. «Каскад» продавав будівельні матеріали комунальним підприємствам Маріуполя. Серед замовників був навіть Харківський бронетанковий завод та Укртрансгаз.

Найбільша торгова мережа будівельних матеріалів, «Каскад», відновила роботу в окупованому Маріуполі, - ФОТО, фото-3

В 2022 році, зрозуміло, продажі обвалилися – 4,7 млн грн

Сайту не вдалося зв’язатися з власником щодо коментаря про роботу на окупованих територіях. Проте на сторінці у Фейсбуці Олександра Сопіна розміщене фото разом зі співаком російського шансону Бажиновським в Маріуполі. Фото зроблене в вересні 2022 року, вже в окупації.

Найбільша торгова мережа будівельних матеріалів, «Каскад», відновила роботу в окупованому Маріуполі, - ФОТО, фото-4

Сайт 0629 просить власників «Каскаду» за бажанням зв’язатися з редакцією та прокоментувати, яким чином магазини «Каскад» працюють в окупованому Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW