Козицький розповів про головні новини, які потрібно знати мешканцям Львівщини за добу 5 квітня



Головне за минулу добу у Львівській області. 

Як повідомив голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький, 6 та 7 квітня на Львівщині тестуватимуть систему оповіщення. З 10:00 по 13:00 запускатимуть блоки оповіщення. Лунатиме таке голосове повідомлення: "Проводиться перевірка системи оповіщення в режимі онлайн. Час передачі".

Евакуаційними потягами у нашу область прибули ще 48 людей. До Перемишля зі Львівщини вирушили 1086 осіб.

Великодній кошик для Збройних Сил України: на Львівщині почали збирати продукти для наших воїнів. Що просять приносити та куди – за посиланням.

У Львівській області відкрили третій цифровий навчальний центр для дітей віком від 6 до 17 років. Заклад функціонує на базі Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва. Його обладнали ноутбуками, планшетами та проєктором. Тут проводитимуть інтерактивні цифрові уроки.

На Львівщині проводять мобільну діагностику за допомогою пересувного рентгенкабінету. За день у ньому можуть обстежити до 100 людей.

У Комарнівській громаді Львівського району створили добровільну пожежну дружину, яка реагуватиме на надзвичайні ситуації. Чотири добровольці пройшли спеціальну підготовку та отримали необхідні знання. Для гасіння пожеж та рятувальних робіт є дві машини.

Красненська міська лікарня отримала допомогу від благодійників. Медикаменти надала Мальтійська служба допомоги за сприяння депутата ЛОР Юрія Доскіча. Допомогу розподілять між амбулаторіями та фельдшерсько-акушерськими пунктами.

У Заболотцівській сільській лікарні Золочівського району, де з початком повномасштабної війни розмістили 24 особи похилого віку, встановили 23 металопластикові вікна та троє вхідних дверей. Це вдалось зробити завдяки представникам громадської ініціативи «Допоможемо разом», французькому благодійнику та організації Fondation de France.

100 наборів з канцелярським приладдям «Школа в коробці» та 1000 ємностей для рідини отримали заклади освіти Стрийського району від ЮНІСЕФ у межах комплексної співпраці зі Стрийською РВА. Один набір розрахований на 40 школярів.

У школі №1 міста Буськ упродовж двох днів тривав ярмарок. Зібрали майже 35 тисяч гривень. Усі кошти – на потреби ЗСУ.

Читайте також: У мережі з'явилося відео, на якому демонтують церкву московського патріархату у Львові, - ВІДЕО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW