Коли Україна зможе повернутись до довоєнного рівня життя: експерти назвали мінімальні терміни



В Україні досі триває повномасштабна війна і, на жаль, наразі не відомо, коли варто чекати на її закінчення й перемогу над загарбником.

Однак усі політики та експерти одностайні в одному твердженні: навіть після перемоги повернутись на довоєнний рівень Україні буде доволі важко ще значний проміжок часу.

За скільки років Україна зможе відновитись після війни

Свій прогноз на відновлення України дав радник Президента України з економічних питань Олег Устименко. На його думку, за найкращого розвитку подій, держава зможе відновитись усього за 2 роки

Тобто умовно, якщо завтра закінчується війна, то на початок квітня плюс два роки економіка країни має повністю вийти на свій довоєнний рівень, – стверджує він.

Також Олег Устименко зазначив, що прямий ущерб, який росія нанесла Україні зараз оцінюється в 750 мільярдів доларів. А тому термін в 2 року, звісно, це лише ідеально можливий варіант. А от реальність може внести свої корективи.

Свою думку щодо можливого розвитку подій розповіла також Юлія Свириденко, віце-прем'єр і голова Міністерства економіки. На її думку, для відновлення довоєнного стану держави, Україні знадобиться 5-7 років. Однак все залежить від наявності коштів. Якщо їх вистачатиме, все може відбуватись швидше.

Але, звісно, якщо у нас є інвестиції у $50-70 млрд, то ми можемо зростати на 7% щорічно і, звісно, ми цей час відновлення пройдемо швидше, - зазначила чиновниця.

Варто зазначити, що на думку МВФ, за потрібного фінансування Україна зможе компенсувати половину падіння ВВП держави за перший рік повномасштабної війни не раніше 2026-2027 года.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW