На Сумщині близько 60 тисяч працюючих пенсіонерів, які отримають перерахунок пенсій



В Україні з 1 квітня провели перерахунок пенсій пенсіонерам, які працюють і які не підпали під березневу індексацію. Про це повідомила заступниця начальника управління обслуговування громадян ГУПФ у Сумській області Альона Заставенко, пише Суспільне.

Сумчанин Віктор почав отримувати пенсію 5 років тому. Але розповідає — грошей недостатньо, тож доводиться працювати. Має понад 45 років трудового стажу, який заробив на сумському заводі.

"Може б іще працював, але склалася доля, що жити ні за що було. 9 з половиною місяців завод не платив грошей. Вимушений був розрахуватися і шукати нову роботу. Не буде мені підвищення пенсії, я щойно з вулиці Шкільної, там пояснили, що перерахунок здійснили у січні, а з 1 квітня не буде нічого", - розповів Віктор.

З 1 квітня відбудеться щорічний перерахунок пенсій для пенсіонерів, які працюють. Нині на Сумщині таких близько 60 тисяч, - повідомила заступниця начальника управління обслуговування громадян ГУПФ у Сумській області Альона Заставенко.

За її словами, при перерахунку будуть враховувати персональні дані людини — стаж та заробітну плату. "Перерахунок працюючі пенсіонери набувають право раз на 2 роки. Тобто, якщо людина пропрацювала 24 місяці і за неї сплачувалися внески, то їй проводиться перерахунок пенсії. Також хочу зазначити, що прийняті зміни до податкового кодексу України. Раніше звітність була щомісячна, нині відбувся перехід до щоквартальної звітності. Тобто, право страхувальники здати звіт мають до 10 травня і саме після 10 травня пенсійний фонд виконає даний перерахунок. Але зауважу, що виплата відбуватиметься з 1 квітня", - розповіла Альона Заставенко.

У 2022 році близько 15 тисяч пенсіонерів, які працювали отримали підвищення, цьогоріч його передбачено приблизно для такої ж кількості людей, пояснила Альона Заставенко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW