У Сумах на Баранівці біля проїзної частини знайшли мінометну міну



Минулої доби до поліції від жителя міста Суми надійшло повідомлення про виявлення ним підозрілого предмету, схожого на міну часів Другої світової війни. Вибухотехніки поліції прибули на місце події та вилучили знахідку.

Вчора вдень, до Сумського районного управління поліції надійшло повідомлення про те, що в обласному центрі, по вулиці Баранівській, неподалік від проїзної частини, біля стовпа, лежить мінометна міна.

«Співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області прибули за вказаною адресою, і оглянувши знахідку, з’ясували, що це справді корпус 50-ти міліметрової міни часів Другої світової війни. Проте, ні вибухівки, ні підривача в ній не було. Знахідка виявилася безпечною. Скоріше за все, вона була знайдена в іншому місці, наприклад під час робіт на городі, чи копанні якоїсь траншеї або ями, і кимось принесена сюди», - коментує т.в.о. начальника вибухотехнічного відділу ГУНП Ігор Черняк.

Поліція нагадує громадянам, що старі боєприпаси найчастіше виявляються навесні та восени, коли тривають земляні, польові роботи та відбуваються прогулянки на природі.

У разі виявлення будь-де, зброї боєприпасів, чи інших вибухонебезпечних предметів, не варто їх брати до рук, та навіть пересувати. Необхідно запам’ятати місце знахідки, відійти на безпечну відстань та викликати поліцію.

Поліція радить, знаходячись за межами населених пунктів, пересуваючись стежками, путівцями, бездоріжжям, уважно дивіться собі під ноги. Не забувайте, що Сумщина є однією з найбільш замінованих областей України, тож наштовхнутися на вибухонебезпечний предмет можна легко. І ні в якому разі не ігноруйте позначки, які попереджають про можливу наявність на території мін. Це може коштувати вам життя.

Відділ комунікації поліції Сумської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW