Генпрокуратура доручила Службі безпеки України розібратися із заявами Ірини Фаріон про Маріуполь та маріупольців, - ДОКУМЕНТ



Генеральна прокуратура направила заяву маріупольця Данила Ребра про можливе порушення закону з боку пані Фаріон до прокуратури Львівської області, а та - до СБУ Львівської області з дорученням про початок  досудового розслідування.

Про це 0629 повідомив автор звернення Данило Ребро.

Нагадаємо, що громадська діячка в одному з інтерв'ю заявила, що маріупольців настигла карма, і що вони самі винні, що до них прийшла росія і знищила місто, бо неправильно голосували на виборах.

На думку маріупольця Данила Ребра, ця заява пані Фаріон підпадає під дію статті Кримінального кодексу України щодо заперечення російської агресії.

"Маю сподівання, що пані Ірино хоча б замислиться над своїми словами, давши коментар CБУ", - сказав Данило Ребро. 

Данило Ребро вважає, що забувати про  маріупольців, які всі останні 8 років виходили на вулиці міста з українськими прапорами, а також поплюжити пам'ять тисяч людей, які поклали своє життя в Маріуполі, - це злочинно.

"Днями подивився фільм ГУР МО «Авіапрорив на Азовсталь. Небо». Там чітко є, - «оборона Азовсталі дала змогу виграти місяць для вибудовування системи загальнонаціональної оборони». Пілот першого авірейду не міг стримувати сльози, коли розповідав про побачене в Маріуполі, досвідчений військовий, офіцер. Місто палало, небо було чорним. 

Паплюжити пам'ять про героїв Маріуполя, військових, цивільних, про надзусилля людей які стримували ворога з 2014, які звільняли місто в червні 2014, які копали окопи та траншеї в серпні/вересні 2014 я не дам нікому.

Маріуполь та маріупольців часто стигматизують, кажуть що це проросійське місто, роблячи оцінку з окремих фактів. Єдине з чим я згоден, що це критично зрусифіковане місто. І це не вина містян, що репресивна освіта радянської імперії випалювала все українське. Але Маріуполь один з найперших почав процес декомунізації, змінив радянську назву «Жданов», в ті ж часі була перша хвиля зміни назв вулиць. 

Маріупольці одні з найперших відкрили вогонь по сепаратистам в квітні 2014. Двічі завели у міську раду незалежну проукраїнську партію, в лавах якої немає жодного колаборанта. Витримали хвилю терактів, з підривом ж/д мосту, яке відрізало місто від України на довгі місяці. Чекали на Океан. Мріяли і будували, сплачували податки. Прийняли переміщені заклади, переселенців. Місто було домом для тисяч військових, одна з бригад ЗСУ має почесне найменування «Маріупольська»

А 6 березня 2022 року Указом Президента України з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії Російської Федерації проти України місту присвоєно почесну відзнаку «Місто-герой України».

Не пані Фаріон давати оцінку нашому місту, оцінку вже дав Президент України", - заявив Данило Ребро.

Сайт 0629 підтримує позицію маріупольця.

ЧИТАЙТЕ ПО ТЕМІ: Фаріон і Маріуполь. Декілька фактів, які спростовують маніпуляції політикині, - ВІДЕО

ДИВІТЬСЯ: Фаріон і Маріуполь. Брехня та маніпуляції



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW