Зеленський заявив, що центр Чернігова хочуть внести до списку ЮНЕСКО



Україна разом із міжнародними партнерами готує для історичного центру Чернігова статус Світової спадщини ЮНЕСКО.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму відеозверненні.

– Дякую гендиректору ЮНЕСКО Одрі Азулє за її увагу до України, за сьогоднішні зустрічі в Україні. Готуємо для історичного центру Чернігова статус Світової спадщини ЮНЕСКО. Такий самий статус, який нещодавно здобуто для історичного центру нашої Одеси, – заявив Зеленський.

Також він зазначив, як завжди, особливою честю було відвідати наших воїнів у шпиталі, які відновлюються після бойових поранень. «Подякувати за все, що вони роблять для України. Подякувати їм за віру в Україну, яку наші люди захищають, ризикуючи найціннішим – своїм життям».

– Вручив Чернігову відзнаку міста-героя, міста героїв. Чернігів бачив різних окупантів, різне зло, і захиститись від цього російського зла чи не найважливіше в нашій історії. Нагородив наших воїнів, які відзначились у захисті держави. І дуже важливо, подякував усім, хто забезпечує відбудову нашої Чернігівщини. Усе, що ворог зруйнував – ми відновимо, – заявив глава держави.

Володимир Зеленський наголосив, що Україна ніколи не буде країною руїн, як би про це не мріяли у Кремлі. Їхні мрії не збуваються.

Нагадаємо, 3 квітня Володимир Зеленський перебував з робочим візитом у Чернігівській області. Він відвідав село Ягідне, де російські військові примусово, як живий щит, тримали у підвалі школи 366 людей.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW