Дієтологи з’ясували, які харчові звички руйнують ваше тіло після 50 років: позбавтесь від них вже зараз



Фахівці стверджують, що з віком недбайливе ставлення до власного здоров’я стає більш помітним та відчутним. Ті щоденні звички, які раніше здавались дрібницею та не брались до уваги, у старшому віці здатні дуже суттєво впливати на організм і в буквальному сенсі руйнувати його, пришвидшувати старіння.

Перш за все, це стосується харчових звичок, адже після 50 років в організмі розпочинаються біологічні процеси, які вимагають від нас уже більшої уважності до правил правильного харчування.

Тому дуже важливо вже зараз позбутися деяких шкідливих харчових звичок, як це рекомендують експерти з дієтології. Яких саме – читайте далі.

Не контролювати розмір порцій

Після 50 років люди схильні до більш швидкого набору ваги через те, що з віком поступово втрачається м’язова маса. А це, в свою чергу, впливає на метаболічні процеси. Тому варто стежити за тим, скільки їжі ви з’їдаєте під час кожної трапези.

Не слідкувати за режимом харчування

Звичка пропускати прийоми їжі довгий час може залишатись непоміченою через нашу постійну спішку та зайнятість. Але це дуже впливає на організм.

Дієтолог, спеціаліст у сфері правильного харчування Стефані Гнатюк зазначає:

Пропуск прийому їжі (особливо сніданку) може сприяти підвищенню резистентності до інсуліну, тому що тривалий період часу без їжі, а потім з'їдання великої кількості їжі одночасно, може сприяти більшим коливанням рівня цукру в крові протягом дня.

Нерегулярні прийоми їжі часто супроводжуються споживанням великої кількості їжі у вечірній час, що сприяє збільшенню ваги.

Тому слід їсти тричі на день і заздалегідь продумувати і готувати страви для наступного прийому їжі.

Не отримувати достатню кількість білка

Дефіцит білка шкідливий у будь-якому віці, але особливо це відчувається після 50 років.

Стефані Гнатюк наголошує:

Білок є ключовим для підтримки м'язової маси, яка потрібна для здорового старіння. Оскільки зменшення м'язової маси відбувається з віком, потреба в білку зростає, коли ми старіємо.

Згідно з журналом Американського коледжу харчування, білкова тканина тіла зменшується на 10% до 70 років.

Тому дуже важливо під час кожної трапези вживати продукти, що містять білок: яйця, риба, птиця, боби, тофу, грецький йогурт.

Не отримувати достатню кількість клітковини

Клітковина – ще одна важлива речовина для підтримки здорового харчування. Гнатюк каже:

Клітковина відіграє важливу роль у здоров'ї нашої травної системи, забезпечує ситість після їжі та допомагає зменшити стрибки рівня цукру в крові після їжі.

Крім того, згідно з одним із досліджень, харчові волокна також можуть зменшувати запалення, яке призводить до старіння мозку. Тому вживання клітковини сприяє підтримці когнітивних функцій.

Отже дуже важливо під час кожного прийому їжі та у якості перекусів їсти фрукти, овочі. Також корисно вживати цільнозернові продукти.

Вживати продукти, що викликають запалення в організмі

З віком необхідно обмежити вживання газованих та солодких напоїв, рафінованих вуглеводів (білий хліб), оброблених хлібобулочних виробів (печиво, тістечка).

Ці продукти можуть сприяти розвитку запальних захворювань печінки, нирок, серцево-судинних захворювань, діабету, онкології. Тому так важливо відмовитись від них якнайшвидше.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW