В Україні стартувала реєстрація на національний мультипредметний тест: в яких країнах можна скласти



3 квітня в Україні стартує реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ). Триватиме вона до 3 травня, передає редакція. 

В Українському центрі оцінювання якості освіти повідомили, що зареєструватися на тест можна буде в персональному онлайн-кабінеті вступника.

Щоб зареєструватися для участі в НМТ, вступнику потрібно самостійно створити персональний кабінет на сайті Українського центру оцінювання якості освіти та виконати такі дії:

  • внести особисті дані й інформацію щодо участі в НМТ;
  • завантажити в електронній формі сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • підтвердити бажання взяти участь у НМТ;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру;
  • сформувати сертифікат НМТ 2023 року.

Для реєстрації знадобляться копії документів:

  • паспорта або іншого документа, що посвідчує особу;
  • документа, що підтверджує інформацію про освіту: довідки з місця навчання, яка підтверджує, що особа завершує здобуття повної загальної середньої освіти у 2023 році (для цьогорічних випускників), або свідоцтва про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років);
  • документа, що підтверджує внесену інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП): картки платника податків або паспорта громадянина України, до якого внесено дані про РНОКПП.

До основного блоку НМТ увійшли українська мова та математика – вони будуть автоматично зазначені під час реєстрації. Випускник має вибрати із запропонованого переліку лише один із предметів другого блоку НМТ.

Також можна буде обрати населений пункт в Україні або місце за кордоном, де учень складатиме НМТ.

Вступники, які перебувають за кордоном, матимуть можливість скласти національний мультипредметний тест (НМТ) щонайменше у 21 країні світу. Про це зокрема повідомили на офіційному сайті Кабміну.

В уряді розповіли, що нині підтверджено домовленості щодо проведення основної сесії НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, США, Фінляндія, Франція, Чехія і Швеція.

Під час додаткової сесії учасники зможуть скласти НМТ в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Чехії.

Зазначається, що ще тривають перемовини з окремими закордонними установами/організаціями, зокрема у Великій Британії, Грузії, Молдові, Нідерландах, Польщі, Хорватії та Швейцарії.

Під час реєстрації з 3 квітня до 3 травня включно вступники, які планують складати тестування за кордоном, матимуть змогу вибрати із наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

"Якщо з’явиться зручніша для учасника локація, до 7 травня включно можна змінити реєстраційні дані й вибрати ближчий до місцеперебування населений пункт. Інформацію про нові локації буде оприлюднено на сайті УЦОЯО", – повідомили в уряді.

У Кабміні радять не зволікати з вибором і реєструватися, доки є місця, адже за кордоном є обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання. Деякі локації будуть доступні тільки в межах додаткової сесії НМТ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW