У Сумах відбувся ярмарок на підтримку ЗСУ



У Сумах 1 квітня відбувся благодійний ярмарок на підтримку Збройних сил України. В одному з місцевих торговельних центрів збирали кошти на автівку для евакуації поранених. Кожен бажаючий міг долучитися до благодійності, пише Суспільне.

У Сумах відбувся ярмарок на підтримку ЗСУ, фото-1

На ярмарку представили близько п’яти сотень робіт. Їх власноруч виготовили майстрині як із Сум, так із-за кордону. Серед товарів, які можна було купити на ярмарку, – сувенірна продукція, іграшки та смаколики.

Майстриня Наталія Горшкова розповіла про свій товар, який принесла на продаж: "Я представила на цьому ярмарку носочки. Носочки власноруч в’язані, кропітка робота. А також свічечки зроблені".

Майстриня Ірина Конторщикова представила на ярмарку речі для передчасно народжених дітей: "В’яжу, в основному, речі для "поспішайок" – це шапочки, шкарпеточки, жилеточки і пледики. Це все ми в’яжемо з чистої шерсті, тому воно легеньке, тепленьке і так ми допомагаємо діткам. Буквально на тому тижні я зустрічалась з одним із наших військових, яким ми допомагаємо і фраза була сказана до сліз: без нас там вони взагалі ніяк... взагалі".

У Сумах відбувся ярмарок на підтримку ЗСУ, фото-2

Один з відвідувачів ярмарку Федір Стеценко придбав браслет. А згодом — подушку. Пояснив свій вибір так: "Тому що в голову нічого більш не приходило, що хочу купити".

У Сумах відбувся ярмарок на підтримку ЗСУ, фото-3

Ірина Волошина купила пачку солі з заводу "Артемсіль". Його було знищено через російські обстріли, тож на полицях магазинів таку сіль не знайдеш.

"Купили сіль за 500 гривень. А чому? Тому що нашим воїнам піде, того й купили. В мене багато друзів, знайомих воює. Я сама в службі ДСНС працюю, тому вважаю, шо це потрібно", — сказала Ірина.

Чому вирішили влаштувати такий благодійний ярмарок, розповіла його організаторка Ірина Свиридова: "Я зі своєю подругою їхали в машині і їй зателефонувала подруга військова, яка сказала, що їх накрили "Градами" там, на Бахмутському напрямку. Вона дуже плакала і просила: "Допоможи нам зібрати на авто, тому що нема чим вивозити поранених хлопців". А їх дуже там накрило. Моя подруга до мене повертається і питає: "Зробимо?", а я кажу: "Зробимо!". Наш благодійний фонд "Теплі обійми України" разом з українською командою "Волонтерський штаб" вирішили зробити цю акцію і вирішили, що ми маємо допомогти нашим військовим і зібрати на авто для евакуації пораненим, тому що ми з ними навіть після того дзвінка спілкувались – у них за один тиждень мінус три автівки".

У Сумах відбувся ярмарок на підтримку ЗСУ, фото-4

Благодійний ярмарок тривав до вечора. За інформацією Ірини Свиридової, на автівку для евакуації поранених вдалося зібрати 26 870 гривень та сто доларів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW