У Запорізькій області під обстрілами живуть 34 дитини, - Верещук



Сьогодні в Запоріжжі з робочим візитом перебуває Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук разом із своєю командою. Вона перевірила умови проживання в гуртожитках для внутрішніх переселенців, ознайомилась з роботою гуманітарних хабів.

Під час брифінгу Верещук повідомила, що знає про 34 дитини, які живуть в Гуляйполі і Оріхові.

"Я просила і ще раз прошу зважити на безпеку дітей щодо їхнього вивезеня. Мені відомо про 34 дитини, які зараз перебувають в Гуляйполі і Оріхові. Це не правильно. Я звертаюсь до батьків, у яких є діти і які в зоні активних бойових дій. Ми готові всіх забрати, є план. Я щойно повернулась з закладу, де ми можемо розмістити таких дітей і батьків. Якщо ви не хочете їхати в інші регіони, то хай це буде Запоріжжя. Але точно не можна залишати дітей під обстрілами, не можна доводити до такого стану, коли діти потребують кваліфікованої медичної допомоги", - сказала Верещук.

Також вона нагадала про кримінальну відповідальність (ст. 166 КК України).

У Запорізькій області під обстрілами живуть 34 дитини, - Верещук , фото-1

Голова ОВА Юрій Малашко додав, що сьогодні обласна влада працює з кожною родиною, разом з поліцією, представниками органів місцевого самоврядування  вмовляє, щоб вивозили дітей.

"Разом з родинами. Мама чи батько обов'язково мають виїхати", - сказав він.

Також під час брифінгу Верещук зазначила, що з України незаконно депортовано 4396 дітей-сиріт, яких загарбники вивезли на територію Росії та тимчасово окуповані території.

"Це питання в абсолютному пріоритеті президента. Створюється міжнародна коаліція, щоби сформувати стійку платформу, яка буде всіма доступними інструментами: через санкційні засоби, інші засоби, використовуючи платформу ООН, ОБСЄ та інші міжнародні майжанчики тиснути на росію заради того, щоб вони повернули наших дітей… Ми звернулись до Росії з письмовим поіменним переліком дітей-сиріт, яких ми вимагаємо повернути, ми вказали 4396 імен наших дітей. Серед них є діти звичайно і з Запорізької області. Всіх потрібно повертати", - додала Верещук.

Як раніше писав 061, на Запоріжжі гауляйтери розселяють поранених окупантів в захоплені санаторії.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW