Сьогодні день святої мучениці Фотинії



Іменини Світлани православна церква відзначає три рази на рік. Але є нюанс - в православних святцях такого імені немає, тому священики пропонують хрестити дівчаток ім'ям Фотинія. Таким чином, Світланам протегує свята Фотинія, але яка саме - залежить від дати:

  • 2 квітня - Фотина Римська
  • 26 лютого - преподобна Фотинія Палестинська
  • 16 листопада - мучениця Фотинія

Другого квітня дівчата з ім'ям Світлана повинні помолитися Фотинії Римській, яка постраждала за Христа. Саме вона була тією жінкою, у якої Ісус попросив води з колодязя Якова. Познайомившись зі Спасителем, Фотинія сповістила народ про прихід Месії і стала християнкою, а пізніше була скинута в колодязь римлянами.

Значення імені та традиції дати

Ім'я Світлана - слов'янське і означає "світло Землі" або "світла". Зазвичай, дівчатка з таким ім'ям комунікабельні, добрі і чуйні. Вони адаптуються до будь-яких життєвих умов, працьовиті і відповідальні. Готові допомогти людям, навіть якщо доведеться віддати останнє, але при цьому не терплять брехні, підступності і зарозумілості.

Звичаї 2 квітня

Свята Фотинія була цілителькою. Вона могла лікувати навіть найстрашніші хвороби, а вода, яку вона подала Ісусу, мала могутні властивості. Тому сьогодні моляться святий Фотинії про здоров’я і просять зцілити хвороби, допомогти в лікуванні.

Наші предки цього дня використовували колодязну воду для очищення будинку, адже 2 квітня кринична вода прирівнюється до святої. Потрібно окропити кожен кут хати, всі двері, вікна і стіни це вижене з дому все погане.

Прикмети 2 квітня – День Фотинії

  • Якщо 2 квітня йде дощ, значить, скоро гриби грядками вродять.
  • Вдень жарко і сонечко гріє, значить, і далі буде тепло і ясно.
  • Якщо з ранку йде дощ, але рано півні заспівали, то це говорить про те, що погана погода скоро закінчиться.
  • 2 квітня не можна лаятися і свариться.

Читайте також: У Полтаві проходить кубок України з бодибілдингу та фітнесу



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW