Полтавська філармонія приготувала для глядача сюрприз – "сон наяву" від гурту "Онейроїд"



У Полтавській обласній філармонії виступить з концертом рокгурт "Онейроїд", який має статус найстарішої роккоманди міста, а то й області. Назва групи – медичний термін, який буквально означає "сон наяву".

За 30 років безперервної діяльності колектив створив сотні пісень, випустив 27 альбомів та сайд-проєктів, виступив на багатьох гучних фестах країни та в відомих клубах Києва, Харкова, Львова, Дніпра. Безумовно "Онейроїд" добре відомий і в рідній Полтаві.

З початку повномасштабної війни музиканти тримають оборону на культурному фронті. Були учасниками декількох благодійних онлайн-марафонів, збирають та передають допомогу полтавським військовим, які захищають України в запеклих боях.

Цікаво, що в команді практично всі учасники не є професійними музикантами. Заснували групу лікарі Анатолій Волик, беззмінний автор текстів усіх пісень "Онейроїда", та фронтмен Андрій Боркунов, відомий у Полтаві хірург. Ще один лікар – Фелікс Бродський виконує усі духові партії на трубі та флейтах. На клавішах грає відомий журналіст та редактор програм Андрій Орлов. Ритм-секцію складають барабанщик Ігор Малюков та басист Михайло Шамраєвський, який присвятив музиці понад 40 років життя.

За усю історію гурту до його проєктів долучилися понад 100 учасників, хоча більше 10 років основний склад був незмінним. Та нещодавно колектив таки оновили: в "Онейроїд" прийшов новий гітарист Сергій Мицик. Відомий глядачу як співзасновник ще одного крутого полтавського рокгурту "Майор Пронін". В середині березня Сергій успішно дебютував у команді на концерті в Ц-барі.

Та найбільше овацій і глядацької любові вже понад 20 років збирає солістка колективу Оксана Дронова. Професійна музикантка, викладає вокальне мистецтво у дитячій музичній школі №1. Зачаровує глядача своїм неповторним голосом з перших нот.

Концерт у філармонії саме в такому складі – її мрія, розповіла Оксана: "Я не раз була у Полтавській філармонії, виходила на сцену і як виконавиця, і як викладач разом з моїми талановитими вихованцями. Та завжди хотіла виступити саме з "Онейроїдом". Адже це ще одна грань моєї творчої діяльності".

Філармонія повинна відкривати двері не лише для класичної музики, вважає заслужений працівник культури Лариса Семеняга. У закладі культури розраховують залучити нового глядача, більше молоді – адже "Онейроїд" має своїх шанувальників. Також надають можливість постійній аудиторії ознайомитися з новими напрямками музичного мистецтва.

Лариса Борисівна давно знайома з музикантами та ділиться особистими враженнями від творчості гурту.

"Найбільше я люблю "Онейрод" за його солістів Андрія Боркунова та Оксану Дронову. І люблю цей колектив, який є яскравою альтернативою сталої класичної музики. Нам, філармонії, дуже цікавий новий музичний формат. З задоволенням запрошую полтавців на цей концерт", - сказала Лариса Семеняга в коментарі 0532.

На сцену філармонії разом "Онейроїдом" вийде також запрошена гостя. Солістка гурту "Стрибожі внуці" Аліна Зінченко своїм неповторним автентичним сопрано доповнить звучання пісень з альбому "Паливо" у стилі фолькроку. Також у програмі концерту прозвучать пісні з патріотичного альбому "Боротьба".

Спеціально для цього концерту відомий відеограф Вадим Махітка створює візуальний ряд. Відео транслюватимуть на екрані під час виступу.

Захід відбудеться у суботу 8 квітня в залі Полтавської обласної філармонії за адресою вул. Гоголя, 10-а.

Квитки можна придбати в касі театру з 12 до 19 години, довідки за тел. (099) 436-45-61. Або через онлайн сервіс за посиланням https://poltava.internet-bilet.ua/uk/events/66704/kontsert-gruppi-oneyroyid

Вартість квитка 200 грн.

Читайте також: У квітні у Полтаві виступлять Сергій Жадан, Віктор Павлік, Степан Гіга та Артем Пивоваров



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW