Дурять покупців: шість хитрощів, які використовують в супермаркетах для обману



Відвідування супермаркетів для українців є повсякденною справою. У великих містах вони дозволяють економити час і купити все необхідне для дому. На жаль, не всі супермаркети чесні по відношенню до своїх клієнтів.

Редакція розкаже про шість популярних хитрощів, які частенько використовують у своїй діяльності торговельні мережі.

Під час відвідування супермаркетів треба бути уважними. Обман може бути випадковим та навмисним. Одне діло коли касир недорахував здачу чи зважив не правильно товар. А інша справа, якщо обман відбувається систематично, і таким витонченим способом, що далеко не кожен його зможе викрити.

Шість способів обманути покупця

  • Неправильна вага. Особливо цим грішать на ринку. Ваги облаштовуються спеціальними гачками. Нитками, тобто кожному покупцеві переважують мінімум кілька грамів. В супермаркетах є контрольні ваги де можна перевірити, чи дійсно вам правильно все зважили. Намагайтесь шукати таку вагу й на ринках.
  • Різні ціни. За правилами магазину вам зобов’язані продати товар за тією ціною, яка на ціннику. Але досить часто буває так, що ціна була акційною, акція закінчилася, а цінник ще не замінили. В результаті на касі вам пробивають товар за зовсім іншою ціною. Звертайте на це увагу.
  • Заокруглена здача. Це стосується цін, які закінчується на 95, чи 99 копійок. Ну звісно ж, що вам не будуть шукати 1 чи 2 копійки. Їх взагалі зараз вже не існує в обігу. Здавалося б дрібниці, але великі супермаркети непогано на цьому заробляють.
  • Уцінений товар. На жаль, в Україні розпродують продукти харчування вже тоді, коли вони практично зіпсовані. Добре дивіться, чи фрукти не гнилі, чи молочка або ковбаса не зіпсована. Якщо до завершення терміну придатності всього 1-2 дня, краще не беріть таку продукцію.
  • Фальшиві знижки. Купуйте акційний товар лише в тому разі, якщо впевнені, що ціна на нього зазвичай дійсно вища. Часто буває так, що магазин ставить цінник “Акція”, а ціна така як завжди.
  • Зайва тара. Якщо купуєте ваговий продукт, прослідкуйте, щоб вам його зважували без тари. За неї ви не повинні платити.
  • Ще один нюанс, про який знають не всі. Якщо ви в магазині щось випадково розбили, то не маєте за це платити. Вся відповідальність лягає на власника.


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW