За словами Тетяни Бережної, "Армія відновлення" налічує понад 10 000 безробітних



За словами Тетяни Бережної, "Армія відновлення" налічує понад 10 000 безробітних, фото-1

У рамках проекту "Армія відновлення" понад 10 000 безробітних у 14 регіонах залучено до суспільно корисних робіт з відновлення країни. Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" повідомила заступник міністра економіки України Тетяна Бережна.

"Понад 10 000 безробітних вже записалися до "Армії відновлення" і працюють на суспільно корисних відновлювальних роботах. Полтавська область, де на таких роботах зайнято майже 3 000 осіб, лідирує серед усіх інших регіонів. Перелік завдань, які необхідно виконати, варіюється в залежності від регіону і може включати в себе що завгодно - від розвантаження гуманітарної допомоги до розчищення завалів і відновлення будівель, які були пошкоджені в результаті бойових дій. Взяти участь у проекті може будь-хто, але в першу чергу він орієнтований на тих, хто офіційно не має роботи, яким надається можливість не тільки зареєструватися і отримувати допомогу по безробіттю від держави, а й допомогти у відновленні країни", - зазначила Тетяна Бережна.

Крім того, вона підкреслила, що суспільно корисна праця оплачується більше, ніж допомога по безробіттю, яка наразі становить 6700 гривень.

Лідери проекту наступні: Полтавська область - 2900 учасників, Донецька - 1500, Київська - 1400 та Сумська - 1300.

У рамках проєкту "Армія відновлення" держава вже виплатила безробітним майже 63 млн грн, з них 39 млн грн - з початку 2023 року. Найчастіше люди виконують такі завдання: будівництво споруд цивільної оборони, укріплення дамб, розвантаження та пакування гуманітарної допомоги, надання соціальних послуг на "Точках незламності", розчищення завалів житлових будинків, відновлення житла, облаштування блокпостів та підвалів для укриття, плетіння маскувальних сіток.

Нагадаємо, що восени 2022 року Уряд запустив проєкт "Армія відновлення", щоб залучити людей, які тимчасово втратили роботу, до відновлення країни на волонтерських засадах.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW