У Полтаві депутати вимагають від Андрія Карпова звільнити посадовців, які брали участь у «схемах Мамая»



Нагадаємо, сьогодні у міській раді мала відбутися позачергова двадцять шоста сесія. Проте вдруге поспіль засідання не змогли відкрити через відсутність кворуму – у сесійну залу прийшли лише 14 депутатів, ще 5 їх колег приєдналися онлайн. Не відвідали засідання депутати від «Слуги народу», «Рідного міста», «Свободи» та інших фракцій. Секретар міської ради Андрій Карпов, який зараз виконує обов’язки міського голови, повідомив, що у п’ятницю проведе чергову погоджувальну нараду із головами фракцій, аби таки зібрати депутатів і провести сесію, у якій багато важливих для міста питань.

Після невдалої спроби провести сесію Андрій Карпов дає пресконференцію журналістам. Вкотре закликає колег із інших фракцій прийти на сесію та проголосувати зокрема за Програму «Полтавський спротив», у якій передбачене фінансування для наших військових.

Одразу після Карпова до журналістів звертається депутат від «Слуги народу» Юрій Бражник. Повідомляє, що приніс звернення від 14 депутатів («Слуги народу», «Рідного міста» та інших фракцій) про скликання сесії із порядком денним із трьох питань.

-Ми завжди допомагали і будемо допомагати військовим, тому питання програми «Полтавського спротиву» - на першому місці! Інші питання стосуються змін до складу виконкому та очищення міського ради від чиновників, які себе дискредитували участю у «схемах Мамая». За ці питання ми готові приходити і голосувати – хоч завтра, нехай Андрій Карпов скликає сесію, - пояснює Юрій Бражник.

На розгляд сесії пропонують винести наступні проекти рішень:

1. Затвердження місцевої цільової програми «Полтавський спротив» у 2022-2024 роках» у новій редакції. Забезпечення наших військових та обороноздатності України – для усіх сьогодні пріоритет №1.

2. Про виключення з виконавчого комітету Полтавської міської ради старост та представника від проросійської фракції ОПЗЖ. Старости мають перейматися виключно питаннями своїх громад, а не грати в політичні ігри. А представникам проросійських сил не місце в жодних виконавчих органах.

3. Депутати звертаються до секретаря Полтавської міськради, в.о. міського голови Андрія Карпова з вимогою негайно звільнити посадовців, що дискредитували себе участю у "схемах Мамая" та корупційних скандалах.

Йдеться про Начальницю міського управління земельних ресурсів та земельного кадастру Оксану Левченко, директора КП "Полтава Сервіс" Дениса Поліщука, керівницю КП "Добробут полтавської громади" Катерину Грабар та ще шістьох чиновників, які не мають жодного права залишатися на своїх посадах.

Щодо інших питань, винесених у порядок денний двадцять шостої сесії, то, за словами Бражника, їх коректно буде розглядати вже після кадрових змін у міській раді.

Щоб стежити за важливими для Полтави новинами, підписуйтеся на наш Telegram



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW