Тільки вгору: які скеледроми є у Києві для дітей та дорослих та скільки коштують



У будь-якому віці важливо та корисно займатися фізичними вправами. Це дозволяє зміцнити м'язи, кістки, збільшити гнучкість, швидкість реакції та інші важливі якості. Заняття спортом повинні приносити задоволення, тому тренування не повинні вас обтяжувати. Одним із ефективних і популярних напрямків є скелелазіння. Такий вид спорту допомагає розвиватися не лише фізично. Скелелазіння та альпінізм для – це спосіб розвинути такі риси характеру, як наполегливість, відповідальність, концентрація уваги та ін. Тому подібними заняттями можна займатися як самостійно, так і з родиною та друзями.

Журналісти 44.ua зібрали для вас добірку київських скалодромів, де вас навчать підніматися на вершини скелелазних стендів і лазити з мотузкою. При бажанні ви можете освоїти боулдеринг – це подолання коротких і не дуже високих маршрутів над матами без мотузки.

Скелелазіння не тільки приносить масу нових позитивних емоцій, а й тренує координацію рухів та пластику, нарощує м'язи, допомагає спалити калорії, вчить долати перешкоди і досягати чималих результатів, а також допомагає знайти справжніх друзів із спільним хобі.

З кожним роком кількість скеледромів в Києві множиться з небувалою швидкістю. Однак як же вибрати з них кращий? Обирайте те, що підходить саме вам, орієнтуючись на такі показники: час роботи, адреса скеледрома, висота залів, професійний рівень інструкторів, вибір послуг, рівень складності трас. Адже в одних залах приділяють більшу увагу навчанню новачків, а в інших – роблять ставку на досвідчених скелелазів.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини Києва, області та України.

Скелелазіння для дітей дозволяє провести час весело та цікаво. Заняття розпочинають у віці від 2 років. Є низка вимог щодо тренувань у кожній віковій групі. Головним критерієм при облаштуванні стіни для скелелазіння дітей є безпека малюка.

У віці від 2 років смуга перешкод має бути простою. Діти ще не мають чіткої координації, тому батьки повинні подбати про наявність страховки (наприклад, м'які мати на підлозі). Заняття проводяться виключно під наглядом дорослих. Батьки можуть страхувати дитину, притримуючи її руками. У віці 5-6 років трасу можна дещо ускладнити та збільшити.

При виборі фізичних вправ батьки повинні враховувати користь і шкоду скелелазіння для дітей. Безперечно, переваг цього виду спорту набагато більше. Також варто враховувати, що користь від подібних занять багатократно перевищує ризики:

  • поліпшується фізична форма дитини;
  • тренується відчуття балансу, гнучкість;
  • зникають проблеми з заколисуванням під час їзди в транспорті.
  • покращується концентрація, що позитивно позначається на навчанні, при засвоєнні нового матеріалу.
  • подолання страхів, психологічних блоків, дитина стає впевненішою в собі та своїх силах.

Мінусом тренувань на скеледромі можна вважати ймовірність отримання незначних травм, наприклад, синців та подряпин. Якщо процес тренування організований правильно, дитина займається зі страховкою, виконуються всі вимоги безпеки, отримати серйозні травми практично неможливо.

Відкриває нашу добірку «Скеледром НАУ» – один з найстаріших скелелазних центрів столиці, що належить Федерації альпінізму і скелелазіння Києва. Тут щодня займаються як професійні спортсмени, так і новачки. Як і в інших місцях, у «Скеледромі НАУ» можна займатися самостійно чи записатися у секцію.

Скеледром НАУ

Скеледром НАУ

Площа високих скелелазних поверхонь близько 450 кв.м, а площа болдерингових поверхонь близько 60 кв.м. Є траси різного рівня складності та з різним нахилом, на яких зможуть займатися люди з будь-яким рівнем підготовки.

Скеледром НАУ

Скеледром НАУ

Під час роботи скеледрома, на ньому постійно знаходиться черговий інструктор, який забезпечує порядок і безпеку на тренажері. Черговий інструктор також відзначає відвідування і видає прокатне спорядження. Також до чергового інструктора можна звернутися з усіма питаннями по запису в секції. Він надасть всю необхідну інформацію з цього приводу.

Скеледром НАУСкеледром НАУ

Ціни:

разове відвідування – 160 грн;

абонемент на п’ять тренувань – 650 грн;

абонемент на місяць – 850 грн;

разове відвідування для дітей (до 16 років) – 70 грн;

майстерклас від інструктора – 450 грн;

початковий курс (одне заняття) – 380 грн.

Графік роботи:

Понеділок – п’ятниця з 17:00 до 22:00.

Субота, неділя 12:00 – 17:00.

Адреса: пр-т Любомира Гузара, 1 (спорткомплекс НАУ).

Наступний в нашій добірці скеледром у Києві «UP!», який призначений переважно для новачків. Проте, тут намагаються зробити так, щоб комфортно та цікаво було відвідувачам будь-якого рівня. І це підтверджується тим, що у тут тренуються і проводять тренування провідні українські спортсмени-скелелази. У скеледрому є своя школа скелелазіння для дорослих та дітей, і саме другим приділяється особлива увага.

Скеледром UP!Скеледром UP!

Зал для скелелазіння в «UP!» – це понад 120 кв.м поверхонь для тренувань різного рівня складності. Від звичайних вертикальних трас для новачків до поверхонь для професіоналів з кутом нахилу у 35 градусів. Також у залі є різноманітні тренажери для покращення навичок скелелазіння.

Скеледром UP!Скеледром UP!

Ціни:

разове заняття у групі – 350 грн;

абонемент на 10 відвідувань у групі – 3000 грн;

індивідуальне заняття з тренером – 600 грн;

разове самостійне відвідування – 250 грн;

повний абонемент на місяць (самостійно) – 2000 грн;

допомога інструктора – 150 грн.

Графік роботи:

Пн-Пт: 15.00 - 21.00.

Сб-Нд: 11.00 - 17.00.

Адреса: Голосіївський проспект, 27.

Ще один скеледром у столиці, який ви можете відвідати – це «Climbing Space». Цей сучасний скеледром відкрився у 2019 році неподалік від станції метро «Почайна». Тут можуть тренуватися новачки та професіонали, дорослі та діти. До того ж це – перший скеледром у столиці, де можна тренувати усі три дисципліни олімпійського скелелазіння: швидкість, важкість та боулдеринг.

Скеледром Climbing SpaceСкеледром Climbing Space

У «Climbing Space» є зона боулдерингу площею 400 кв. м, де розміщені більш як 60 трас складністю від 1 до 7, а також – високий скеледром площею 450 кв. м на вісім маршрутів. Він обладнаний автоматичними страховими пристроями – тобто, можна обійтись без партнера, який вас страхуватиме.

Скеледром Climbing SpaceСкеледром Climbing Space

Ціни:

разове відвідування залу на весь день – 350 грн;

разове відвідування залу до 15:00 по буднях – 200 грн;

перший візит (відвідування залу + інструктор + спорядження) – 500/600 грн;

індивідуальне тренування з інструктором – 500/600 грн;

сімейне тренування – від 1500 грн;

абонемент на 10 відвідувань – 3150 грн;

абонемент на 30 днів – 2800/3150 грн.

Графік роботи:

Пн, Пт – з 15:00 до 21:00.

Вт, Чт – з 12:00 до 21:00.

Ср – з 10:00 до 22:00.

Сб, Нд – з 10:00 до 21:00.

Адреса: пр-т Степана Бандери, 8 (територія заводу «Маяк»).

Є у Києві і скеледром «Гіперіон» із залом площею понад 1600 кв.м та позиціонує себе як найбільший скеледром у столиці. Тут є школа скелелазіння для початківців: інструктори проводять навчальні майстеркласи або ведуть постійні секції для дітей і дорослих. Також працюють секції альпінізму і спелеології.

Скеледром ГіперіонСкеледром Гіперіон

Скеледром розділений на кілька окремих зон: зона для лазіння з верхньою страховкою площею 1000 кв.м, спортивний скеледром для лазіння з нижньою страховкою площею 200 кв.м, дитячий скеледром висотою 8 метрів, а також – великий боулдеринговий зал висотою 4,8 м і площею 400 кв.м. Також є зони з турнікетами та тренажерами для розминки й тренування навичок.

Скеледром ГіперіонСкеледром Гіперіон

На скеледромі «Гіперіон» діє прокат, де можна взяти все необхідне спорядження: страхувальну систему, скельні туфлі, мішечок з магнезією і страхувальні пристрої.

Скеледром ГіперіонСкеледром Гіперіон

Ціни:

разове самостійне відвідування для дорослих – 250/300 грн, діти – 220/250;

абонемент на 10 самостійних відвідувань для дорослих – 2300/2700 грн, для дітей – 1900/2300;

разове відвідування секції – 450 грн;

абонемент на 10 відвідувань секції – 4200 грн;

разове відвідування дитиною – 400 грн;

ознайомчий майстерклас для дорослого/дитини – 700/600 грн;

навчання інструктором для одного (все включено) – 850 грн.

Графік роботи:

Понеділок – П’ятниця: 10:00 – 21:30.

Субота – Неділя: 10:00 – 19:00.

Адреса: вул. Кирилівська, 46.

Наступний в нашій добірці скеледром для дітей та дорослих – «Funattic». Це сучасний скеледром на території спортивного центру «Funattic», що пропонує відвідувачам більше як 600 кв.м площі для лазіння з багатою колекцією зачепів та рельєфів. Тут проводять заняття з тренерами для дорослих та дітей як індивідуально, так і у групах. Команда скеледрому періодично організовує виїзди на природу, щоб потренуватися на справжніх скелях.

Скеледром FunatticСкеледром Funattic

На скеледромі «Funattic» є понад 200 трас різного рівня складності та висоти (боулдеринг, мотузка, автострахування), що постійно оновлюються. Висота стіни для лазіння зі страховкою становить 9 метрів, а стіни для боулдерингу – 6 метрів. Також є кампус площею понад 100 кв.м, де проводяться спеціальні тренування для скелелазів.

Скеледром FunatticСкеледром Funattic

Ціни:

разове самостійне відвідування – 200/300 грн;

абонемент на 8 самостійних відвідувань – 2150 грн;

абонемент на місяць (самостійно) – 2500 грн;

персональне заняття з тренером – 650/750 грн;

разове відвідування секції – 450 грн;

абонемент на 8 відвідувань секції – 3400 грн;

сімейне заняття з тренером «Легкий старт» – 1400 грн.

Графік роботи:

ПН-ПТ – 15:00 до 21:00.

СБ-НД – 11:00 до 18:00.

Адреса: вул. Борщагівська, 154 (ТРЦ «Мармелад», 6 поверх).

І останній в нашій добірці скеледром – це «Boulder Space». Він є найбільшим боулдеринговим скеледромом України біля станції метро «Лісова». Тут немає високих трас для занять зі страховкою – комплекс призначений лише для занять боулдерингом. Новачкам тут пропонують познайомитися з азами скелелазіння, у чому допоможуть тренери, а досвідченим спортсменам – кинути собі нові виклики. Також є індивідуальні або групові заняття для дітей.

Скеледром Boulder Space

Скеледром Boulder Space

Загальна площа стін скеледрому «Boulder Space» для лазіння становить 700 кв. м. Вони тут будь-якої форми та з різними кутами нахилу. Широкі рівні площини, незвичні ламані конструкції та вигнуті поверхні створюють максимально різноманітні маршрути.

Скеледром Boulder Space

Скеледром Boulder Space

Ціни:

разове відвідування залу на весь день – 350 грн;

абонемент на 10 відвідувань – 3150 грн;

безлімітний абонемент на 30 днів – 2800 грн;

індивідуальне заняття з інструктором – 500/600 грн;

групове тренування – 250/300 грн;

тренування «перший візит» – 500/600 грн;

сімейне тренування – від 1500 грн.

Графік роботи:

Понеділок – 15:00 - 21:00.

Вівторок – 12:00 - 21:00.

Середа – 15:00 - 22:00.

Четвер – 12:00 - 21:00.

Пʼятниця – 15:00 - 22:00.

Субота – 12:00 - 21:00.

Неділя – 10:00 - 21:00.

Адреса:вул. Кіото 25.

Раніше ми писали про мальовничі та гарні парки столиці, які неодмінно варто відвідати киянам та туристам. Вирушайте на прогулянку на свіжому повітрі, щоб милуватися красотами міста.

Також розповідали про 12 найважливіших і найцікавіших музеїв Києва – тих, які просто не можна пропустити. Серед них – музеї художні, історичні й технічні, як традиційні, так і сучасні, з мультимедійними експозиціями.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW