У Кам’янець-Подільському районі виявлено 5 паліїв трави



На Кам’янеччині фахівці ДСНС під час чергового профілактичного рейду виявили паліїв.

21 березня, з метою контролю за станом пожеж у природних екосистемах на території Кам’янець-Подільського району, надзвичайники здійснили обстеження лісових масивів та ділянок, де щороку виникає найбільше загорянь сухостою. Повідомили у Головному управлінні ДСНС у Хмельницькій області.

Під час цього рейду було виявлено факт випалювання сухої трави та залишків сухої рослинності громадянами. На 5-х "паліїв" складено протоколи та в подальшому їх буде притягнуто до відповідальності, адже за спалювання сухої рослинності законодавством передбачається покарання: штраф у розмірі від 3060 грн до 6120 грн, а в разі особливо тяжких наслідків — кримінальну відповідальність.

Фото: Головного управління ДСНС у Хмельницькій областіФото: Головного управління ДСНС у Хмельницькій області

Тож, шановні жителі нашого краю, задумайтесь, чи варто брати до рук сірники, щоб позбутися господарського сміття чи очистити власне угіддя від сухої трави. Може, слід "перелаштуватись на новий лад" та компостувати сухостій і торішнє листя з користю — щоб у майбутньому використати його як добриво і не додавати собі зайвого клопоту! Закликаємо кожного бути свідомими, берегти природу та власний гаманець. Також звертаємось до вас із проханням: якщо вам довелося помітити загоряння на відкритій місцевості, — негайно зателефонуйте за номером "101"!

Читайте також:"Кам'янчанин "подарував" псевдобанкірам більше 15 тисяч гривень".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW