В Україні судитимуть експоліцейського з Ізюма, який будував «кар‘єру правоохоронця» при окупантах



Колишній дільничний офіцер поліції сектору превенції Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області під час окупації м. Ізюм перейшов на бік ворога. Він добровільно обійняв псевдопосаду «дільничного інспектора поліції» в незаконно створеному окупаційному органі «Ізюмське районне управління поліції Харківської області».

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Псевдоправоохоронець здійснював чергування у складі слідчо-оперативних груп, вів матеріали журналів єдиного обліку, забезпечував «громадський порядок» для окупаційної влади. Агітував своїх колег присягнути на вірність державі-агресору та працювати на окупантів.

Згодом він став «старшим участковым уполномоченного полиции отделения участковых уполномоченных полиции по делам несовершеннолетних Отделения полиции № 2 (дислокация г. Изюм)» у так званому «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

Після звільнення м. Ізюм обвинувачений переховувався від правосуддя. У жовтні 2022 року він наступив на російську протипіхотну міну та отримав травматичну ампутацію стопи. Після лікування правоохоронці затримали чоловіка.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW