У селі на Прикарпатті скажений пес покусав трьох людей



Днями у присілку Люча-Рушір, що в селі Люча Яблунівської громади, безпритульний собака, який мав сказ, покусав трьох людей.

Село та прилеглі території визнали загрозливою зоною щодо сказу. Про це повідомили у Косівській РВА, передає Галка.

«Державна ветеринарна служба району негайно відреагувала на повідомлення, що у Лючі собака покусав людей. Сказ підтвердили результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу. У цій зоні ми провели профілактичну вакцинацію проти сказу сприйнятливих тварин, у т.ч. 56 собак, 36 котів, 22 голів ВРХ, 7 голів ДРХ, 4 коней. Дезінфікували 280м2 території, де стався випадок», – зазначає начальник Косівського відділу Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Юрій Кристиняк.

Як повідомляють у Косівсько-Верховинському міжрайонному відділі ДУ «ІФОЦКПХ МОЗ», коло осіб, які мали контакт з хворою на сказ твариною, встановили. Наразі повний курс антирабічних щеплень проходять четверо осіб.

14 березня відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, де затвердили комплексний план заходів з локалізації та ліквідації вогнища сказу.

Так, у загрозливій зоні заборонили проведення промислового і ліцензійного відстрілу диких тварин, їх відловлювання та вивезення, а власникам тварин рекомендували дотримуватися правил утримання собак, котів і хижих тварин тощо. Серед населення проводитиметься санітарно-освітня робота щодо профілактики сказу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW