Підготовка авто до весняно-літнього сезону: 9 важливих кроків



Автомобілісти зі стажем знають, наскільки важливо приділити увагу своєму транспорту після закінчення зими – найскладнішого періоду експлуатації. Правильна підготовка його до теплого сезону дозволяє уникнути багатьох проблем. Тому якщо хтось ще не встиг цього зробити – зараз саме час зайнятися підготовкою.

Щоб бути у повній готовності, слід виконати рекомендації, які розглядаються нижче.

Перевірка рівня і концентрації охолоджувальної рідини

Навесні, коли встановлюється стабільна плюсова температура, може знадобитися більш висока концентрація охолоджувальної рідини.

Перевірка рівню масла в двигуні

У теплий сезон важливо мати належний рівень масла, адже за високої температури витрати його більш значні. Тому якщо рівень масла нижчий від рекомендованого, треба додати його.

Огляд стану батареї

У холоди акумуляторна батарея працювала в режимі екстремальних навантажень, тому може знадобитись її заміна. Обов’язково потрібно перевірити її потенціал і при необхідності підзарядити.

Перевірка стану гальм та гальмівної рідини

Якщо вони давно не обслуговувалися, то стан їх скоріш за все поганий. Після зими гальмівні колодки, як правило, потребують заміни. Тому не можна цим нехтувати, адже надійні гальма - запорука безпечної їзди.

Перевірка передніх та задніх ліхтарів

Потрібно впевнитись, що вони функціонують належним чином, тому що від цього залежить видимість на дорозі.

Перевірка або заміна шин

З потеплінням зимова гума стає марною, заважає комфортному водінню і збільшує витрати палива під час їзди. Тому варто вчасно замінити її на літню. Всесезонні шині треба перевірити на відсутність пошкоджень.

Огляд кузова

Особливу увагу треба приділити днищу, бамперу, кромкам дверей, кришкам багажника та капота, які найчастіше піддаються механічному пошкодженню після зими.

Чистка авто

З приходом тепла авто потрібно гарно вимити, адже після зими залишаються на покритті та днищі солі і реагенти, які визивають корозію. Також треба добре вимити колісні арки, багажник, салон. Не зайвим буде вийняти килимки і перевірити, чи не потрапила під них сіль і вода.

Повне технічне обслуговування авто

Важливо приділити час на повне технічне обслуговування автомобіля при переході на теплий сезон експлуатації.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW