"Пенсія у цих людей не зросте": оприлюднено цінну інформацію для пенсіонерів, яких оминула індексація



В Україні відбувається індексація пенсій. При цьому виплати індексують більш як 10 мільйонам українців. Однак, незважаючи на такі масштаби, пенсії індексують не всім. Деякі громадяни почнуть отримувати оновлені виплати дещо пізніше. А для когось взагалі цьогоріч індексація пенсії не запланована.

Як інформує "biz.today.ya",  деякі пенсіонери дочекаються підвищення лише з квітня. Саме у квітні мають перерахувати виплати 600 тисячам літніх українців, які продовжують працювати після того, як вийшли на пенсію. Причому пенсії переглянуть не всім працюючим українцям, а лише тим, у кого з моменту призначення пенсії чи попереднього її перерахунку минуло не менше 24 місяців.

Ще одній групі пенсіонерів виплати індексують лише з липня. Для них відсоток індексації буде той самий, що й для тих 10 мільйонів, яким індексують пенсію у березні – 19,7%. Загалом, у липні варто очікувати підвищення виплат колишнім держслужбовцям, працівникам органів місцевого самоврядування, а також ученим.

При цьому деяким категоріям пенсіонерів цьогоріч виплати взагалі не індексуватимуть. Йдеться про такі групи:

працюючих пенсіонерах, які мають невеликий страховий стаж, а розрахунковий розмір їхньої пенсії нижчий за 2100 гривень;

колишніх працівників прокуратури;

громадян, які отримують пенсії у розмірі понад максимально можливу суму, встановлену законодавством України (зараз максимальна пенсія в Україні дорівнює десяти прожитковим мінімумам для осіб непрацездатного віку, тобто 20 930 грн);

одержувачах щомісячного довічного грошового утримання (таке утримання одержують судді).



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW